Ilfov – Conducerea Pactului B 1: BAC 2011 – discrepantele dintre nevoile pietei muncii si sistemul de invatamant

Data:

Conducerea Pactului Regional de Ocupare a Fortei de Munca si Incluziune Sociala Bucuresti – Ilfov (Pactul BI) a luat nota de rezultatele sesiunii de bacalaureat recent incheiata. Pentru regiunea Bucresti – Ilfov aceste rezultate arata o scadere semnificativa a promovabilitatii, in raport cu anul 2010 si una dintre cele mai scazute din ultimii 20 de ani.
Potrivit unui comunicat remis presei astazi, din perspectiva conducerii Pactului BI, aceste rezultate ilustreaza intr-o masura crescuta insuficienta pregatire primita pana in acest moment de tineri prin sistemul scolar, mai ales in ceea ce priveste capacitatea lor de a se adapta la nevoile pietei fortei de munca si de a atingere succesul.
Gradul mic de satisfactie pe care angajatorii il au fata de calitatea pregatirii oferite in sistemul scolar, asa cum reiese din numeroasele studii de piata pe aceasta tema, arata din ce in ce mai mult ca absolventii nu sunt corespunzator pregatiti pentru a face fata cerintelor de pe piata muncii. Din pacate, sistemul scolar parea imun la aceste realitati ale vietii, iar rezultatele evaluarilor sale periodice: sesiuni de capacitate, bacalaureat, ofereau pana acum o imagine „triumfalista“ asupra calitatii pregatirii scolare.
„Realitatea reclama alte adevaruri, iar in acest an, in sfarsit, mizeria nu a mai fost ascunsa sub covor. Pentru prima data au fost relevate discrepantele uriase in calitatea pregatirii intre diversele unitati scolare, a fost relevat nivelul inacceptabil al tendintei de fraudare. Este un adevar crud, dar este un adevar de la care se poate incepe reconstructia educatiei scolare. O reconstructie care sa ofere fortei de munca acele calitati cerute de angajatori: cinste, capacitate de efort, rezistenta la stres, dorinta de succese obtinut prin munca“, se precizeaza in comunicat.
Daca sistemul scolar isi asuma o asemenea sarcina, sansele cresterii economice si sociale in regiunea Bucuresti Ilfov, in particular, ca si in Romania in general au o perspectiva credibila de reusita, este de parere conducerea Pactului BI, potrivit comunicatului semnat de vicepresedintele Marin Florian si presedintele Sorin Corneliu Iorga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...