Ilfov: Cazul japonezei ucise într-o pădure din Corbeanca: Aparatul foto şi telefonul acesteia au fost identificate

Cele mai citite

Telefonul mobil şi aparatul foto ale studentei japoneze ucise într-o pădure din Corbeanca au fost identificate, persoana la care a fost găsit aparatul foto recunoscând că l-a cumpărat de la principalul suspect în acest caz, potrivit Parchetului instanţei supreme.

“Potrivit probelor administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul a vândut acest aparat unei persoane, care a fost identificată şi care l-a recunoscut pe inculpat ca fiind persoana de la care l-a cumpărat. Aparatul a fost ridicat de la această persoană, fiind, ulterior, recunoscut de către părinţii victimei (care au venit în România) ca aparţinând acesteia. De asemenea, cercetările efectuate în cauză au dus şi la identificarea telefonului mobil aparţinând victimei”, se arată într-un comunicat de presă de joi al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme au dispus efectuarea unei expertize ADN.

 Până în prezent, în cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiaţi martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului şi a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează să fie efectuată în zilele următoare, a precizat PICCJ.

Cazul studentei japoneze care ar fi fost omorâtă de Vlad Nicolae (26 de ani) a fost anchetat, iniţial, de procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov.

Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din cauza complexităţii cauzei şi a faptului că victima este o persoană cu cetăţenie străină, ceea ce necesită corespondenţă cu ambasada.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ