Ilfov – Campania INTELIGENT sau DELINCVENT? TU ce alegi?

Ilfov – Campania INTELIGENT sau DELINCVENT? TU ce alegi?

Inspectoraul de Politie Judetean Ilfov lanseaza impreuna cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Ilfov o campanie de prevenire a delincventei juvenile.

Campania va dura 3 luni (martie – mai 2011) si se va desfasura in orasul Buftea. Publicul tinta il reprezinta elevii claselor a IX-a, a X-a si a XI-a din liceele „Dumitru Dumitrescu“ si „Barbu A. Stirbey“ din localitate.

Lucratorii Compartimentelor de Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Ilfov si IJJ Ilfov vor organiza intalniri saptamanale cu publicul tinta, ocazii cu care elevii vor fi informati cu privire la fenomenul delincventei juvenile, consecintele comportamentelor deviante, raspunderea contraventionala si cea penala. De asemenea, vor fi organizate dezbateri pe tema evitarii victimizarii ori a atragerii in anturaje pretabile savarsirii de fapte antisociale precum si pe tema consecintelor acestor fapte asupra faptuitorilor si a victimelor.

Subinspector de politie Ene Alin, Coordonatorul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Ilfov:

„Desi la nivelul judetului nostru nu au fost inregistrate probleme deosebite pe linia delincventei in unitatile de invatamant, preferam o abordare pro-activa a fenomenului, incercand preintampinarea unor asemenea fapte. Consideram ca dintr-un proces de invatamant complet nu pot lipsi aceste notiuni referitoare la comportamentele deviante si raspunderea juridica. Iar o buna parte din faptele antisociale pot fi prevenite printr-o mai buna cunoastere a problematicii respective“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.