Ilfov – Campania INTELIGENT sau DELINCVENT? TU ce alegi?

Data:

Inspectoraul de Politie Judetean Ilfov lanseaza impreuna cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Ilfov o campanie de prevenire a delincventei juvenile.

Campania va dura 3 luni (martie – mai 2011) si se va desfasura in orasul Buftea. Publicul tinta il reprezinta elevii claselor a IX-a, a X-a si a XI-a din liceele „Dumitru Dumitrescu“ si „Barbu A. Stirbey“ din localitate.

Lucratorii Compartimentelor de Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Ilfov si IJJ Ilfov vor organiza intalniri saptamanale cu publicul tinta, ocazii cu care elevii vor fi informati cu privire la fenomenul delincventei juvenile, consecintele comportamentelor deviante, raspunderea contraventionala si cea penala. De asemenea, vor fi organizate dezbateri pe tema evitarii victimizarii ori a atragerii in anturaje pretabile savarsirii de fapte antisociale precum si pe tema consecintelor acestor fapte asupra faptuitorilor si a victimelor.

Subinspector de politie Ene Alin, Coordonatorul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Ilfov:

„Desi la nivelul judetului nostru nu au fost inregistrate probleme deosebite pe linia delincventei in unitatile de invatamant, preferam o abordare pro-activa a fenomenului, incercand preintampinarea unor asemenea fapte. Consideram ca dintr-un proces de invatamant complet nu pot lipsi aceste notiuni referitoare la comportamentele deviante si raspunderea juridica. Iar o buna parte din faptele antisociale pot fi prevenite printr-o mai buna cunoastere a problematicii respective“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...