Ilfov – Bragadiru-Voluntari, metroul de 2 mld. euro, a facut primii pasi

Cele mai citite

Metrorex a semnat un contract de 36,3 milioane de lei (8,6 mil. euro) pentru proiectarea si consultanta magistralei 7 de metrou Bra­gadiru-Voluntari, ce ar urma sa fie construita in parteneriat public-privat.

Metrorex face astfel primul pas in directia realizarii magistralei Bragadiru-Voluntari, a doua care va merge mai departe de limita administrativ-teritoriala a Capitalei, dupa magistrala 1 Mai-Otopeni. Firmele care vor realiza proiectarea, asistenta si consultanta sunt PricewaterhouseCoopers Management Consultants, Pricewa­terhouse-Coopers Audit, Metroul S.A. precum si Salans Moore si Asociatii SCA.

Magistrala 7 va face legatura intre zona centrala a Capitalei si cartierele Alexandriei-Rahova, in sud-vest, si Obor-Colentina, in nord-est. Linia va avea o lungime de aproximativ 25 de kilometri, 30 de statii, un depou si o parcare, iar reprezentantii Ministerului Transporturilor estimeaza ca proiectul va fi finalizat intr-o perioada de 7-8 ani de la data inceperii lucrarilor.

Magistrala 7 Bragadiru-Voluntari s-a numarat printre proiectele prezentate de ministrul transporturilor Anca Boagiu intr-o vizita de lucru in China, ce a avut loc saptamana trecuta. Gheorghe Udriste, directorul Metrorex, declara recent intr-un interviu pentru Ziarul Financiar ca abia in partea a doua a anului viitor vor putea incepe negocieri in adevaratul sens al cuvantului cu potentiali investitori pentru construirea liniei Bragadiru-Voluntari, mai exact dupa ce studiul de fezabilitate si fundamentare a proiectului de parteneriat public-privat va fi finalizat.

Costul estimat de constructie a magistralei Bragadiru-Voluntari este de 1,9 miliarde de euro, aceasta fiind cea mai scumpa linie de metrou pe care Metrorex o are in plan pentru urmatorii 20 de ani.

In prezent, institutia care gestioneaza reteaua de transport public subteran din Bucuresti are in derulare lucrari la magistrala 5 Raul Doamnei-Eroilor, cu o valoare de 215 milioane de euro fara TVA, tronsonul fiind construit de firmele Astaldi (Italia), FCC Construccion (Spania), Delta ACM (Romania) si AB Construct (Romania), precum si la statia si depoul Valea Ialomitei, construita de germanii de la Max Boegl pentru suma de 56 de milioane de euro.

La inceputul lunii iulie, Metrorex a inaugurat doua noi statii de metrou de pe magistrala 4 Gara de Nord-Lac Straulesti, si anume Jiului si Parc Bazilescu, in urma unei investitii de 72,5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie