Ilfov: Amenzi de peste 3.600 de lei şi două dosare de urmărire penală pentru braconaj piscicol

Cele mai citite

Garda Naţională de Mediu /GNM/ a aplicat, în perioada 6-10 august a.c., amenzi în valoare de peste 3.600 de lei în urma controalelor demarate la nivelul a 12 judeţe, în vederea combaterii braconajului piscicol, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
Astfel, comisariatele regionale ale GNM din Argeş, Galaţi, Timiş şi Vâlcea, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, au organizat 66 de acţiuni comune de control, la nivelul judeţelor Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Olt, Caraş Severin, Constanţa, Galaţi, Brăila şi Tulcea.
În urma acestor controale, au fost aplicate 18 de sancţiuni constând în şapte avertismente şi 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3.670 lei.
Din totalul amenzilor, un număr de două au fost în cuantum de 600 lei, fiind aplicate pentru încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie, şi/sau licenţă, respectiv pentru pescuit recreativ/sportiv fără permis, în habitatele piscicole naturale.
De asemenea, alte două amenzi de aceeaşi valoare au fost aplicate pentru neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei la solicitarea organelor de control, iar şase amenzi în cuantum de 200 lei, respectiv o amendă de 70 lei, aplicate pentru camparea în afara zonelor autorizate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate, precum si pentru nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare.
Potrivit sursei citate, pe durata celor cinci zile de controale au fost confiscate peste 80 kg. de peşte din specia caras şi cegă, dar şi plase şi unelte de pescuit, respectiv 17 setci şi mai multe componente ale unor ustensile de pescuit. În plus, 51 de setci monofilament au fost găsite abandonate de braconieri, acestea fiind recuperate în vederea distrugerii.
În plus, ca urmare a constatărilor efectuate, au fost întocmite documentele pentru constituirea a două dosare de urmărire penală pentru braconaj şi deţinere de unelte de pescuit interzise.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ