Ilfov – Ambasadorul Chinei in Romania, Huo Yuzhen, in vizita in orasul Voluntari

Cele mai citite

Copiii orasului Voluntari au fost sarbatoriti, joi, de ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Huo Yuzhen.
Cu ocazia „Zilei Internationale a Copilului”, ambasadorul Chinei a participat, la invitatia primarului orasului Voluntari, Florentin Pandele, la o ceremonie care s-a desfasurat la Scoala nr. 1, prin care au fost sarbatoriti copiii orasului si a oferit cadouri, dar si aparatura electronica, materiale sportive si rechizite.
Elevii scolii au prezentat invitatilor o colectie de hainute din materiale reciclabile create chiar de ei si au oferit un program artistic.
Oficialul chinez a declarat ca este prima vizita pe care o face intr-o scoala din Romania si a transmis celor prezenti ganduri bune si de prietenie atat din partea sa, cat si din partea poporului chinez si a celor aproximativ 300 de milioane de copii din Republica Populara Chineza.
Alaturi de edilul orasului, ambasadorul chinez a vizitat clasele scolii, laboratorul de biologie si biblioteca, unde a constatat cu suprindere si placere existenta „Coltului Chinezesc”, iar la final a scris in Cartea de Onoare a scolii.
In urma discutiei purtate cu primarul Florentin Pandele si cu conducerea scolii s-a desprins ideea constituirii unei clase cu predare in limba chineza la Scoala nr. 1, clasa care va functiona cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania.
Totodata, edilul orasului Voluntari a spus ca vizita reprezinta un semnal de prietenie din partea Ambasadei Chinei in Romania si se inscrie in ansamblul bunelor si istoricelor relatii de prietenie dintre cele doua tari.

Ultimele articole

Premierul Ciolacu și ministrul Sorin Grindeanu au verificat lucrările de la șantierul obiectivului de investiții Autostrada Pitești-Sibiu, Secțiunea 4

În această dimineață, premierul Marcel Ciolacu împreună cu Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu au efectuat o vizită de lucru în...

O delegaţie a ambasadei Chinei în România a vizitat Curtea Domnească din Târgovişte

Vineri, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelenţa Sa Doamna Huo Youzhen, a vizitat municipiul Târgoviște, iar după discuţii...

Conducerea PSD Ilfov a decis sancţionarea cu avertisment a deputatului Ninel Peia

Biroul Permanent Judeţean al PSD Ilfov a decis luni sancţionarea cu avertisment a deputatului Ninel Peia, care, alături de...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ