Ilfov: AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI ILFOV A PARTICIPAT LA INSPECŢIA COMUNĂ TIP SEVESO

Cele mai citite

Directorul Executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov vă informează că în data de 15 noiembrie 2012 a avut loc o inspecţie comună, efectuată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Ilfov şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, conform Ordinului 1299/2005 privind procedura de inspecţie pentru obiectivele care prezintă pericole de producere a accidentelor majore în care sunt implicate substanţe periculoase, la S.C. APA NOVA BUCURESTI S.A. din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, obiectiv cu risc major, având ca profil de activitate staţia de clorinare care cuprinde: depozitul de recipienţi cu clor, camera evaporatoarelor de clor, camera dozatoarelor de clor şi instalaţia de neutralizare.

Tematica a fost verificarea stadiului implementării prevederilor HG 804/2007 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase, modificată prin HG 79/2009. Verificarea conformităţii datelor înscrise în Raportul de securitate cu situaţia reală a obiectivului.

Echipa a întocmit un raport de inspecţie ce conţine următoarele informaţii: detalii privind scopul inspecţiei, constatări şi rezultatele evaluării, concluzii privind necesitatea luării unor măsuri suplimentare, inclusiv limitele de timp pentru realizarea lor. Măsurile stabilite şi termenele de realizare sunt:

Înaintarea la Inpectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, spre avizare, a graficului cu planificarea exerciţiilor şi antrenamentelor de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, prevăzute a se desfăşura pe amplasament în anul 2013. (OMAI 647/2005, art. 10, alin.3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie