Ilfov – 300 de tablouri false din Chiajna au fost confiscate de poliţişti

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Sute de tablouri false ale unor pictori celebri au fost depistate joi, 15 aprilie, de Poliţia din judeţul Ilfov în podul unui imobil din comuna Chiajna.
La descinderi au participat zeci de poliţişti şi jandarmi alături de ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. În urma percheziţiilor efectuate în 3 imobile din Chiajna, poliţiştii au descoperit într-una dintre aceste locuinţe 300 de tablouri false ale unor pictori celebri precum Tonitza, Corneliu Baba sau Nicolae Grigorescu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov, inspector Claudia Burada, în urma descinderilor poliţiştii au reţinut 3 suspecţi din Chiajna care deţineau cataloage de artă cu picturi ale celebrilor artişti români.
Falsificatorii se inspirau după acestea, dupa care achiziţionau de la diverşi comercianţi opere asemănătoare, le retuşau puţin şi le semnau cu numele pictorilor consacraţi, pretinzând că sunt veritabile. Falsificatorii urmăreau să valorifice tablourile la preţuri piperate prin intermediul unor galerii de artă. Unele tablouri ajunseseră deja în casele colecţionarilor de semnături celebre. De asemenea, în unul dintre imobile poliţiştii au descoperit şi mai multe viori.
Anchetatorii vor estima prejudiciul total după evaluarea tablourilor confiscate. Suspecţii vor fi anchetaţi, urmând să li se întocmească dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie