Ilfov – „Drumul spre celebritate“ – in sunet de chitare

Ilfov – „Drumul spre celebritate“ – in sunet de chitare

Palatul Mogosoaia a gazduit sambata, 18 februarie, a doua etapa a concursului „Drumul spre celebritate“ – editia a III- a. La evenimentul organizat de Radio Romania Cultural, ExcesMusic si Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti“, invitat special a fost Costin Soare.
Etapa dedicata chitarei l-a avut castigator pe cel mai tanar concurent – Tudor Ilie Lazaruc. Acesta a obtinut 67 din cele 196 de puncte oferite in egala masura de publicul alcatuit din elevi ai Scolii nr. 98 « Avram Iancu » din Bucuresti si de juriul de specialitate. Tudor Ilie Lazaruc s-a calificat astfel in finala care va avea loc la Palatul Mogosoaia, pe 26 mai. El are 16 ani, este din Botosani, a obtinut pana in prezent 17 premii nationale, anul trecut a castigat concursul national de chitara de la Craiova si a participat la festivaluri internationale desfasurate in Germania si in Bosnia, la Sarajevo.
Urmatoarea etapa a concursului „Drumul spre celebritate“ se va desfasura pe 25 februarie. Este o etapa dedicata instrumentelor de suflat din lem. La competitie vor participa tineri flautisti, oboisti si fagotisti din Iasi, Bacau, Brasov si Bucuresti, iar inviat special va fi Viorel Musat, solist instrumentist al Orchestrei Nationale Radio.
Asadar Radio Romania Cultural, ExcesMusic si Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti“ va invita sa participati la descoperirea tinerilor muzicieni talentati de astazi si sa fiti martori la Drumul lor spre celebritate, intr-un proiect coordonat de Sebastian Craciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.