Iarna le-a luat prin ,,surpridere” şi pe autorităţile din Prahova: Drumurile prahovene sub NĂMEŢI

Data:

utilajecirculatie ingreunataNinsoarea şi viscolul au pus stăpânire şi pe drumurile rutiere prahovene. Ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, mai multe şosele au fost afectate sau chiar blocate. Prin urmare, DN 1 D a fost închis circulaţiei din
cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din judeţul Ialomiţa. De asemenea, şi Drumul Cotei, pe tronsonul Cabana Schiori – Cota 1.400, a fost închis temporar circulaţiei din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Totodată, Poliţia Rutieră Prahova le solicită conducătorilor auto, care se
deplasează pe DN 1D, către Urziceni şi se află la ieşire din Valea Călugărească, să rămână pe banda I întrucât blocheză intersecţia şi accesul către Buzău, afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile din ultima perioadă. Totodată, drumul comunal care face legătura între localităţile Bucov şi
Balaca a fost, în fi nal, deblocat vineri, 18 decembrie. Acesta a fost închis circulaţiei rutiere, în urmă cu câteva zile, pentru facilitarea intervenţiei utilajelor.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova precizează că starea drumurilor este următoarea: DN 1 D Albeşti Paleologu Urziceni, blocat în zona Jilavele, Ialomiţa, DJ 235 Sângeru – Lapoş, blocat de căderi de zăpadă şi viscol DJ 234 Sângeru – Salcia, blocat, de asemenea, de
căderi de zăpadă şi viscol DJ 102R Gornet Cricov-Tătaru, închis din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
În acest context, lucrătorii IPJ Prahova le recomandă conducătorilor auto:
• adaptaţi viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);
• determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduceţi să-şi cupleze
centura de siguranţă;
• asiguraţi buna funcţionare a sistemelor de iluminaresemnalizare şi climatizaredezaburire;
• nu bruscaţi comenzile autovehiculului;
• folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei;
• măriţi distanţa de siguranţă în mers între autovehicule;
• folosiţi cu precădere frâna de motor;
Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

Din cauza ninsorii, au avut loc mai multe accidente rutiere

Vremea nefavorabilă, precum şi gheaţa de pe partea carosabilă a dus la producerea mai multor accidente rutiere.
Astfel, joi, 17 decembrie, în jurul orei 11.30, T. Mircea, de 73 de ani, din Ploieşti, traversa strada Horezului din localitatea de domiciliu, prin loc nepermis, fără să se asigure şi a fost accidentat grav de un autoturism condus
de S. Constantin, de 23 de ani, din aceeaşi localitate.
Tot joi, 17 decembrie, în jurul orei 22.50, B. Gheorghe, de 48 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă, a derapat, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat în şanţ, accidentându-se grav. De asemenea, joi, 17 decembrie, în jurul orei 16.15, P. Elena, de 41 de ani, din Măneciu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J.102B, în com. Drajna, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil acoperit cu gheaţă, a derapat şi s-a răsturnat în şanţ, fiind rănită.
Mădălina Zamfir

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...