Ialomița: Un pieton care a traversat strada pe la colţul unei intersecţii și-a pierdut viața

Date:

Conform IPJ Ialomiţa, accidentul a avut loc pe raza comunei Adâncata şi s-a soldat cu decesul unui pieton. Poliţiştii spun că un bărbat, în vârstă de 35 ani, conducea un autoturism pe  DJ 201 A, în interiorul localităţii Adâncata, iar la un moment dat a acroșat un pieton de 49 ani, care se angajase în traversarea străzii pe la colţul unei intersecţii.

Din păcate, în urma impactului violent, victima a murit pe loc. Şoferul maşinii a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare negativă.  Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de ciruclaţie, poliţiştii ialomiţeni le recomandă pietonilor să nu traverseze prin locuri nepermise ori prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite.

Poliţiştii ne recomandă:

1. Respectaţi regulile de circulaţie! Nu vă riscaţi viaţa şi sănătatea! Nu traversaţi strada prin locuri nepermise!

2. În condiţii de vizibilitate redusă şi pe timpul nopţii, purtaţi îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observaţi cu uşurinţă.

3. Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă şi la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajaţi în traversarea drumului public prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

4. La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!

5. Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestaţi prudenţă maximă!

6. Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiţi-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

7. Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!

8. Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

9. Acordaţi prioritate de trecere autospecialelor de poliţie, de la pompieri sau de la ambulanţă, care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, chiar dacă vă aflaţi pe trecerea pentru pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...