Ialomiţa: Un alt profesor şi un membru în comisia de evaluare, cercetaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Cele mai citite

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, vineri, luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile faţă de Sandu Elena Dulcinica, membru în Comisia de evaluare a lucrărilor elevilor înscrişi la examenul de bacalaureat 2012, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, aceasta a acordat unor candidaţi note mai mari decât cele reale, a intervenit la colegi – profesori evaluatori pentru acordarea către diverşi candidaţi a unor note mai mari decât cele cuvenite şi a pretins şi primit pentru aceste servicii diferite sume de bani de la elevi şi/sau părinţii acestora.

De asemenea, un alt profesor, Curt Marius, de la Liceul Teoretic Carol I Feteşti, este obligat să nu părăsească localitatea pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, acesta a pretins şi primit diverse sume de bani de la elevi, pentru sine sau pentru a interveni pe lângă membrii Comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, în vederea obţinerii unor note de promovare a examenelor.

Miercuri, 11 iulie, alţi patru profesori din Slobozia au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în prezent fiind cercetaţi în libertate.

‘Stere Sorin, Manea Cristian, Nica Balaciu şi Dinu Marius Răzvan au pretins şi primit diverse sume de bani de la elevi, pentru sine sau pentru a interveni pe lângă membrii Comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, în vederea obţinerii unor note de promovare a examenelor’, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Biroului Anticorupţie Ialomiţa precum şi cu suportul tehnic şi operativ al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie