Ialomita – Tentativa de mita electorala in comuna Cocora, din partea unui candidat

Cele mai citite

Un candidat liberal la functia de consilier, din comuna Cocora, a fost prins, duminica, in timp ce incerca sa mituiasca alegatorii cu bani, dupa ce un alt candidat la functia de primar, de la aceeasi formatiune politica, din comuna Movilita, a fost retinut pentru aceeasi fapta.
Presedintele Biroului Electoral Judetean Ialomita, judecator Ion Toma, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca pana la ora 12.00 au mai existat incidente electorale la circumscriptia Mihail Kogalniceanu, mai multe buletine de vot pentru consilieri fiind incomplete, lipsind foaia din mijloc.
„Am procedat la numararea lor, iar daca vor exista probleme, vor fi retiparite cat va fi necesar. Dar avand in vedere faptul ca au fost tiparite cu 10 % mai mult, speram sa nu fie nevoie sa retiparim”, a spus presedintele BEJ.
De asemenea, un incident similar a avut loc la Tandarei, unde candidatul liberal la functia de primar a sesizat ca, in momentul in care a vrut sa voteze, nu s-a regasit pe buletinul de vot, lipsind pagina din mijloc.
„Buletinul de vot respectiv a fost anulat, fiindu-i inmanat altul, putand astfel sa i;i exercite dreptul de vot”, a mai spus Ion Toma.
De asemenea, BEJ a fost sesizat de reprezentanii politiei cum ca in cartierul Slobozia Noua a existat o tentativa de fotografiere a buletinului de vot, persoana fiind identificata, urmand sa fie cercetata in acest sens.
Presedintele BEJ a adaugat ca sunt probleme si in ceea ce priveste urna mobila pe raza municipiului Slobozia, precizand ca cererea pentru urna speciala trebuie facuta de catre persoana respectiva care nu se poate deplasa, legea nesolicitand anexarea unor documente medicale.
„Urmeaza ca echipa ce se deplaseaza la fiecare solicitant sa constate daca persoana este in incapacitate de deplasare. Nu exclud ca vor fi glume, echipa odata ajunsa acolo sa constate ca persoana este bine merci. Intr-o comuna, de exemplu, am avut sesizari ca exista 100 de solicitari pentru urna mobila. Urmeaza sa se faca verificari de catre echipa care se va deplasa la domiciliul fiecarei persoane, daca intr-adevar toate cele 100 de persoane nu se pot deplasa la sectia de votare”, a conchis presedintele BEJ Ialomita, Ion Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie