Ialomita – SMURD la Slobozia si Tandarei

Cele mai citite

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Barbu Catargiu“ Ialomita a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) la Garzile de Interventie Slobozia si Tandarei.
„Prin operationalizarea si a celor doua componente ale SMURD si dispunerea judicioasa a lor in zonele de competenta, suntem siguri ca vom scurta timpul de raspuns, interventiile structurilor pentru situatii de urgenta vor fi mult mai prompte si de calitate la cazurile la care vom fi solicitati“, a declarat inspectorul sef al ISU Ialomita, col. Constantin Nae.
Prezent la eveniment, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, si-a exprimat speranta ca dezvoltarea SMURD va continua, chiar daca in curand va fi operationalizat si ultimul judet in care acest serviciu nu functiona.
„Eu cred ca astazi este o dovada ca evolutia si dezvoltarea sistemului SMURD continua. Faptul ca s-a operationalizat un judet nu inseamna ca se opreste ceea ce s-a facut in 2009, ci continuam, si avem in plan acest lucru, cu dezvoltarea si la nivelul SMURD si la nivelul Serviciului de Ambulanta, ca sa acoperim timpii de reactie asa cum prevede legea si sa ajungem la cetateni exact in timpii pe care ii prevede nu numai legea, dar si prevederile medicale pentru a salva o viata. (…) Maine vom atinge cu operationalizarea ultimul judet din tara care nu are structura SMURD si o sa ajungem la peste 212-213 echipaje SMURD operationale (…), avem 12 dispecerate integrate in tara si poate si in Ialomita vom putea sa avem ambele dispecerate comasate intr-o locatie, ca sa se lucreze impreuna“, a spus Arafat.
Pe parcursul evenimentului au mai fost sustinute alocutiuni si discursuri atat de catre inspectorul sef al IGSU, Marcel Sorin Lucaciu, prefectul judetului, Madalin Teculescu si presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca.
Dupa ceremonialul de taiere a panglicii, a fost prezentata tehnica de interventie din cadrul SMURD Ialomita, autoritatile locale si judetene purtand apoi discutii pe teme tehnice cu secretarul de stat Raed Arafat.
Pentru a-si putea desfasura activitatea, pentru Slobozia si Tandarei au fost achizitionate doua ambulante prin Ministerul Sanatatii, fiecare cu o valoare de aproximativ 80.000 de euro, 12 cadre fiind scolarizate in acest sens.
In februarie 2009 s-a infiintat SMURD la Urziceni si Fetesti.
Utilitatea acestui serviciu este binecunoscuta, avand in vedere ca de la infiintarea primelor doua module SMURD si pana in prezent acestea au fost solicitate sa intervina la 3.548 cazuri de urgenta, fiind acordat ajutor de urgenta in cazul a 3.250 persoane. (Agerpres)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie