Ialomita-Retrogradare!Agapie Constantin, directorul executiv al CJAS, transformat „peste noapte” în consilier superior

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

– „Nu mă întrebaţi de ce, pentru că nu ştiu. Să nu mă întrebaţi dacă sunt curios, pentru că nu mă interesează. Este a doua situaţie de genul acesta şi nu o mai suport ca idee. Eu execut decizia, pentru că altă cale n-am”-
Mari schimbări se produc în această perioadă în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa. Pe lângă faptul că medicul şef, Niculae Roşoiu, se va pensiona curând, postul său urmând a fi scos la concurs, „rotaţia cadrelor”, de tipul ”să plece ai lor şi să vină ai noştri” îşi arată colţii şi în această instituţie.
Una dintre „victime”, nimeni altul decât directorul executiv pe relaţii cu furnizorii, Constantin Agapie, a fost retrogradat, începând cu 5 martie, într-o funcţie de consilier superior 1A.
Motivul? Aici putem specula la nesfârşit, pentru că pe decizie nu se specifică. Această schimbare dintr-un post de conducere a fost ori din motive politice, pentru că ştim cu toţii că fostul director este social-democrat, ori, după cum spunea domnul Agapie, „s-a produs ceva cu mine în acest timp, ceea ce mă complică rău în gândire”…
Aşadar, fără un motiv anume, cel puţin nu din punct de vedere profesional, Constantin Agapie a fost, pentru a doua oară, victima politicii. Prima dată, în 2005, când a predat ştafeta de preşedinte-director actualului şef Mihai Geantă, iar acum când din director executiv a fost, să-i spunem, retrogradat, la consilier superior 1A. După ce timp de 25 de ani a fost numai în funcţii de conducere.

„Nu înţeleg de unde atâta sadism, că nu le-am făcut nimic”

I-am solicitat un punct de vedere vizavi de această mutare. Deşi nu a dorit să comenteze prea mult, considerând că o decizie trebuie respectată, din declaraţiile sale s-a desprins o frază dureroasă, care rezumă cam ce se întâmplă în ziua de azi în România atunci când politica îşi bagă nasul unde nu trebuie. Şi anume că „atunci când porneşte valul, ia cu el şi scara valorilor”.
Lui Constantin Agapie nu-i pasă de bani, deşi este evident că salariul de consilier nu se compară cu cel de director, deci nu e o bucurie, ci se gândeşte mai mult la profesioniştii din anumite domenii care se pierd pe drumul politicii, fiind promovate în schimb non-valorile, deşi spune că nu dumnealui este în măsură să facă „judecăţi de valoare”. Constantin Agapie s-a arătat, însă, mulţumit de faptul că în Ialomiţa nu au avut loc convulsii sociale generate de lipsa medicamentelor, şi speră ca în cei şapte ani pe care îi mai are până la pensie să aibă posibilitatea să arate că „nu s-a tâmpit”, pentru că nici din motive politice nu crede că a fost scos pe margine…
„Nu mă obligaţi să spun lucruri pe care le ştiţi. Eu vreau să vă spun atât: că instituţia asta, cu acordul şi constatarea dumneavoastră, iese în relief printr-un singur aspect. În primul rând, impactul social. Nu am văzut la Ialomiţa convulsii sociale din cauza lipsei de medicamente, cum au fost în alte judeţe. Pe de altă parte, cu ghilimelele de rigoare, „rotaţia cadrelor” s-a produs paşnic. Între mine şi bunul meu prieten şi coleg de breaslă, domnul preşedinte Mihai Geantă. Paşnic, fără obiecţiuni. Nenorocirea este una singură. Că atunci când porneşte valul, ia cu el şi scara valorilor. Aici e durerea. Nu sunt eu în măsură să fac judecăţi de valoare. Acelea le faceţi dumneavoastră după ceea ce vedeţi pe stradă, la televizor. Eu am executat o decizie. Sunt disciplinat. Şi eu am dat decizii la viaţa mea, le-am şi primit… (…) Acum sunt consilier superior I A. Nu mă întrebaţi de ce, pentru că nu ştiu. Să nu mă întrebaţi dacă sunt curios, pentru că nu mă interesează. Este a doua situaţie de genul acesta şi nu o mai suport ca idee. Probabil că în timpul acesta s-a produs ceva ori cu mine, ceea ce mă complică rău în gândire, pentru că nu am probleme psihice, ori o iau ca atare şi mă încadrez în valul pe care îl vedeţi zi de zi „să plece ai lor şi să vină ai noştri”. Atâta tot. (…) În decizie se specifică faptul că, începând cu data de 5 martie, domnul… va ocupa funcţia de consilier superior IA. Punct. Graţie celuilalt precedent, din 2005, eu am ocupat postul până acum. Graţie încrederii şi nevoii prietenului meu, domnul Geantă Mihai. Postul l-am ocupat cu delegare şi a fost cel mai uşor de dus misiunea la îndeplinire. Dacă veţi căuta motivele, vă rog să-i întrebaţi pe aceia care au dispus. Pe mine, vă daţi seama, nu pot să mă acuz aşa aiurea şi nu aş avea motive, în concepţia mea. (…) Da, sunt membru PSD. Nu spun că din motive politice. Clar, consider că m-am tâmpit în ultimii doi ani şi nu mai sunt apt. (…) Cum am primit vestea? Nimeni nu trece de la bine la rău zâmbind şi fără a avea cineva un motiv explicit, direct, şi fără putinţă de tăgadă. Eu execut decizia, pentru că altă cale n-am. Nu înţeleg de unde atâta sadism, că nu le-am făcut nimic(…)”, a declarat Constantin Agapie.

Cine va fi în locul lui Agapie?

Cum spuneam, schimbările sunt în toi. Se pare că în locul lui Constantin Agapie va veni doamna Busuioc Elvira Anda, actual şef serviciu DRF, iar locul doamnei Busuioc va fi ocupat de actualul consilier economist Drăghici Mariana Elica. Politica să trăiască. Ne vedem la următoarele alegeri.
(L.M.)

2 COMENTARII

  1. Cam prost va merge situl domnule Alin! Cu pauze si deconectari!! Cu suspendari!!! Asa lider in presa locala? Haida de! Pariu ca nu apare comentul asta?

  2. Daca ati fi cunoscut limba engleza, ati fi aflat ca suspendarea s-a datorat unei incarcari excesive a serverului firmei de hosting. Acest lucru s-a intamplat pentru ca un script provoca probleme. Scriptul a ajuns pe contul nostru si pe contul altora hostati de firma in cauza in urma unui atac informatic. Avand in vedere aceste aspecte, ne-am si hotarat sa schimbam firma de hosting, pentru ca pe viitor sa evitam astfel de probleme. Desi nu am fost noi de vina, ne cerem scuze cititorilor nostri care nu au putut accesa site-urile noastre. Iar dumneavoastra va recomandam sa mai puneti mana pe cate un dictionar englez-roman inainte de a pretinde ca sunteti inteligent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie