Ialomita – Protest al salariatilor de la Ultex SA Tandarei

Cele mai citite

Aproximativ 50 de salariati ai societatii Ultex SA Tandarei, aflata in prezent in procedura de insolventa, au protestat, joi, in fata Prefecturii Ialomita, ingrijorati ca isi vor pierde locurile de munca, dar si pentru a-l determina pe judecatorul sindic sa accepte planul de reorganizare a societatii, aprobat in Comitetul creditorilor din 19 aprilie.
Este pentru a doua oara cand oamenii incearca sa-l „sensibilizeze“ pe judecator, in urma cu cateva saptamani acestia protestand in fata Tribunalului Ialomita.
In cursul zilei de joi, desi au solicitat autorizatie pentru a protesta in acelasi loc, Primaria nu le-a dat voie decat in fata Prefecturii.
Salariatii au protestat in liniste, tinand pancarte in maini, pe care erau scrise doleantele lor – „Salariatii Ultex SA doresc un loc de munca sigur, nu somaj“, „Sustinem proprietarul Ultex“, „Nu aprobati falimentul fabricii, aprobati planul de reorganizare“ sau „Lasati alte interese, votati interesul fabricii“.
„Protestam pentru a sensibiliza judecatorul sindic sa confirme planul de reorganizare, plan aprobat de Comitetul creditorilor in data de 19 aprilie, pe o perioada de trei ani. Oamenii sunt ingrijorati sa nu isi piarda locurile de munca. Suntem o societate care merge pe un trend ascendent in prezent, din punct de vedere financiar si economic, avem materie prima, avem produse finite pentru valorificare. Daca creditorii au incredere in aceasta societate si simt ca se redreseaza din punct de vedere economic, de ce judecatorul sindic nu ar avea acelasi interes si acelasi scop? Este un semnal de alarma pe care il tragem pentru ca judecatorul sindic sa inteleaga faptul ca oamenii sunt ingrijorati ca isi vor pierde locurile de munca“, a sustinut Ion Dragota, directorul administrativ al societatii Ultex.
In legatura cu situatia societatii, judecatorul sindic Ion Diculescu a precizat ca, in cursul zilei de miercuri, a fost depus planul de reorganizare, votat de trei din cele cinci categorii de creditori, prevazuti de Legea 85/2006, si urmeaza ca la sedinta din 29 aprilie judecatorul sindic sa se pronunte cu privire la acesta.
„Principalul creditor al debitoarei este ANAF. (…) Creantele totale se ridica la aproximativ 100 de miliarde lei vechi. Mesajul meu este sa astepte cu speranta ziua de 29 aprilie cand judecatorul sindic se va pronunta asupra planului si sa speram ca unitatea va intra in perioada de reorganizare si isi va reveni, sa functioneze asa cum a functionat inainte de 2004“, a spus Ion Diculescu.

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ