Ialomita: Procesul lui „Terra” si Costan, la secret!

Cele mai citite

Magistratii au decis ca procesele in care Valeriu Tamarjan si Relu Cornel Costan apar in instanta, sa nu mai fie publice
Magistratii au decis ca procesele in care Valeriu Tamarjan si Relu Cornel Costan apar in instanta, sa nu mai fie publice

Magistratii Tribunalului Ialomita au decis, miercuri, 9 februarie, ca sedintele de judecata în care Ion Valeriu Tamarjan, Relu Cornel Costan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu apar în fata instantei, sa nu mai fie publice.

Cei patru sunt acuzati de recrutarea a zeci de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux în Romania, Italia si Austria, sub paravanul a doua agentii de selectie si promovare a fotomodelelor.

Decizia magistratilor a venit ca urmare a faptului ca în respectivul proces, legat de traficul de persoane, sunt implicati si minori, fapt ce ar putea prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si dreptul la propria imagine.

De asemenea, magistratii vor decide, marti, 22 februarie, daca materialul de urmarire penala se va intoarce la procurorul de caz pentru a fi refacut, dupa ce avocatul unuia dintre inculpati a invocat exceptia nelegalei sesizari a instantei.

„Instanta a ramas in pronuntare S-a pus în discutie legala sesizare a instantei de judecata.(…) S-a dat termen scurt de doua saptamani pentru a se stabili în concret, pentru ca am depus un numar destul de mare de inscrisuri si de concluzii”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Ionut Cazan, unul dintre avocatii lui Relu Cornel Costan.

Ionut Cazan sustinea, în data de 15 decembrie 2010, ca a formulat plangere penala la Parchetul General împotriva procurorului care a administrat probele, plangere depusa la dosarul cauzei.

De asemenea, Tonel Pop, cel de-al doilea aparator al lui Relu Costan, afirma ca actul de incriminare al celor doi, respectiv Ion Tamarjan si Relu Costan, a fost intocmit „pentru a putea face mari neplaceri unor tinte mult mai inalte, de care nu se pot lega direct”.

„Este o mare problema cum au fost administrate probele. Au fost administrate în fals. (…) Sunt mai multe infractiuni în administrarea probelor decat în însasi probele administrate. Modul de administrare prezinta mai multe infractiuni ale organelor de cercetare si urmarire penala decat probele administrate asa cum a reiesit din acestea dovezi împotriva dansilor”, declara Tonel Pop.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), în perioada 2006 – 2009, cei patru inculpati au recrutat 80 de victime, 17 dintre acestea fiind minore, iar prin constrangere, inselaciune sau profitand de starea de vulnerabilitate a acestora, le-a exploatat sexual.

Activitatea gruparii de proxeneti s-a desfasurat sub paravanul a doua agentii de selectie si promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piata prostitutiei de lux din Romania, Italia si Austria, în cluburi sau la locuintele clientilor, veniturile obtinute depasind suma de 100.000 de euro.

Dosarul a fost înregistrat în data de 4 noiembrie 2010 pe rolul Tribunalului Ialomita, Ion Valeriu Tamarjan, Relu Cornel Costan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu fiind acuzati de trafic de persoane, iar Narcisa Mirela Titei si Maria Alexandra Condruz fiind parti vatamate.

Din 15 decembrie 2010, procesul a tot fost amanat, dupa ce o parte dintre cei citati in cauza au solicitat ori timp pentru pregatirea apararii, ori alti aparatori sau au lipsit.

In sedinta din 12 ianuarie, magistratii au dispus citarea unuia dintre inculpati cu mandat de aducere, dar si a partilor vatamate. Persoana care s-a constituit parte civila în proces nu s-a prezentat nici la termenul din 9 februarie, ca de altfel nici avocatul desemnat al partilor vatamate.

Pe langa faptul ca avocatul desemnat a tot trimis „inlocuitori”, acestia nu au formulat instantei pana la acest moment nici o cerere privind pretentiile victimelor…

(L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O fabrică de mezeluri din Ilfov, închisă și amendată cu 70.000 de lei de ANPC 

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au luat decizia de a închide temporar o fabrică de mezeluri din...

Alte articole din aceasta categorie