Ialomita: Procesul „prostituatelor de lux”, amanat pentru 9 februarie

Data:

Relu Costan si aparatorii, la Tribunalul Ialomita
Relu Costan si aparatorii, la Tribunalul Ialomita

Tribunalul Ialomita a amanat, saptamana trecuta, pentru data de 9 februarie, cauza in care Ion Valeriu Tamarjan, Relu Cornel Costan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu sunt acuzati de recrutarea a zeci de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux in Romania, Italia si Austria, sub paravanul a doua agentii de selectie si promovare a fotomodelelor.

Magistratii Tribunalului Ialomita au admis solicitarile aparatorilor a doi dintre inculpati – Ion Valeriu Tamarjan, care este asistat de un avocat nou, si Voicu Alexandru Gabriel, reprezentat de un avocat din oficiu – de a avea mai mult timp pentru studierea dosarului si pregatirea apararii si a amanat cauza pentru 9 februarie.

Pentru a se putea incepe cercetarea judecatoreasca, magistratii au dispus citarea inculpatului Voicu Gabriel Alexandru cu mandat de aducere, dar si a partilor vatamate, respectiv Narcisa Mirela Titei, Maria Alexandra Condruz si a partii civile Loghin Georgiana.

Dosarul a fost inregistrat in data de 4 noiembrie 2010 pe rolul Tribunalului Ialomita, Ion Valeriu Tamarjan, Relu Cornel Costan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu fiind acuzati de trafic de persoane, iar Narcisa Mirela Titei si Maria Alexandra Condruz fiind parti vatamate.

Procesul a mai fost amanat in data de 15 decembrie 2010 pentru 12 ianuarie 2011.

Potrivit DIICOT, „in perioada 2006 – 2009, Ion Valeriu Tamarjan, Relu Cornel Costan, Radu Stefan Nicola si Alexandru Gabriel Voicu au recrutat 80 de victime, 17 dintre acestea fiind minore, iar prin constrangere, inselaciune sau profitand de starea de vulnerabilitate a acestora, le-a exploatat sexual. Activitatea gruparii de proxeneti s-a desfasurat sub paravanul a doua agentii de selectie si promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piata prostitutiei de lux din Romania, Italia si Austria, in cluburi sau la locuintele clientilor, veniturile obtinute depasind suma de 100.000 de euro”.

In dosarul intocmit de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Ialomita, urmeaza sa fie citati ca martori si parlamentarii social-democrati Robert Negoita si Nicolae Banicioiu, precum si cantaretul Adrian Enache sau directorul TVR 2 Razvan Nicolescu.

Ionut Cazan, unul dintre avocatii lui Relu Costan, sustinea, in data de 15 decembrie, ca a formulat o plangere penala la Parchetul General impotriva procurorului care a administrat probele, plangere depusa la dosarul cauzei.

Potrivit acestuia, in administrarea probelor au fost utilizati martori falsi, care au fost amenintati sa declare ca au asistat la perchezitii, fiind comise infractiuni chiar de catre organele de cercetare.

De asemenea, Tonel Pop, cel de-al doilea aparator al lui Relu Costan, afirma ca actul de incriminare al celor doi a fost intocmit „pentru a putea face mari neplaceri unor tinte mult mai inalte, de care nu se pot lega direct”.

„Este o mare problema cum au fost administrate probele. Au fost administrate in fals. Martori care au stat doua minute intr-un loc si au semnat ca au stat patru ore… Au fost facute perchezitii informatice timp de cinci zile si au scris ca au durat patru ore. Fara martori, fara nimic. Totul este o bataie de joc. Sunt mai multe infractiuni in administrarea probelor decat in insasi probele administrate. Modul de administrare prezinta mai multe infractiuni ale organelor de cercetare si urmarire penala decat probele administrate asa cum a reiesit din acestea dovezi impotriva dansilor. Pe principiul ca scopul scuza mijloacele. Adica, facem infractiuni cat mai multe ca sa dovedim altele de multe ori mult mai mici. Dar telurile sunt mult mai mari, persoanele care sunt tintite”, preciza Tonel Pop.

(L.M.)

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL