Ialomita – Premieri si avansari in grad de Ziua Politiei

Cele mai citite

Vineri, la sala de festivitati din cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor din municipiul Slobozia, a avut loc o sedinta festiva, prilejuita de sarbatorirea Zilei Politiei Romane, ocazie cu care au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen, 35 de ofiteri si 87 agenti de politie. De asemenea, inainte de termen, a fost avansat un agent de politie.

In cadrul acestei festivitati, la care au participat politisti, jurnalisti si reprezentanti ai altor institutii sau autoritati publice locale cu care Politia colaboreaza, au fost transmise mai multe mesaje, printre care si cel al sefului Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita, comisar sef de politie Stefu Viorel. In cuvantul sau, inspectorul sef le-a transmis subordonatilor ca principalul obiectiv al inspectoratului este recapatarea increderii cetatenilor in politia ialomiteana, solicitandu-le acestora sa actioneze cu profesionalism, promptitudine si sa aiba un comportament civic corespunzator.

Asadar, in cadrul sedintei au fost avansati in grad mai multi ofiteri si agenti de politie. De remarcat faptul ca in gradul de comisar sef de politie au fost avansati Oancea Constantin si Sima Gabriel, iar la gradul de comisar de politie, Baciu Maria, Furcoi Sorin, Goaga Calin Sorin, Raportaru Gabriela Laura, Spircu Doina Tudora si Raportaru Iulian.

In afara de inspectorul sef al IPJ Ialomita au mai luat cuvantul prefectul judetului, Madalin Teculescu, un fost inspector sef, general in rezerva Calin Ioan, care a incantat asistenta cu optimismul sau la varsta de 84 de ani, dar si presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca.

La final, au fost inmanate trofee, cupe si diplome jurnalistilor si politistilor care au participat si castigat locuri pe podium la concursurile de sah, tenis de masa si tir sustinute anterior acestei zile. Celor trei copiii castigatori la concursul Educatie Rutiera – Educatie pentru viata, le-au fost oferite premii si diplome.

Manifestarile de ziua politiei au inceput chiar de marti, IPJ organizand Cupa Presei la Tir. Joi, 24 martie, a fost Ziua Portilor Deschise pentru cetatenii interesati sa cunoasca o parte a Politiei si sa afle cateva dintre activitatile zilnice pe care politistii le desfasoara, inclusiv dotarile pe care acestia le folosesc pentru a-si duce la bun sfarsit cercetarile pe diferite paliere infractionale. Tot in aceeasi zi, in Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, criminalistii au prezentat laboratorul auto cu care se deplaseaza si efectueaza cercetarea tehnico – stiintifica a locului unde s-a comis o infractiune, inclusiv conducerea in teren a cainelui de urma, Serviciul de Interventie Rapida a executat doua exercitii tactice de interventie, un echipaj de la Serviciul Rutier a prezentat dotarea autovehiculelor de serviciu, iar politisti de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si cei de la Politia de Proximitate au distribuit pliante cu caracter preventiv.

De asemenea, a fost amplasat un parc rutier mobil pentru copiii cu varsta pana in 12 ani, pentru dezvoltarea indemanarii deplasarii cu bicicleta si pentru a cunoaste si respecta legile de circulatie.

(L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img