Ialomita – Politistii din Stelnica au salvat un morun de 93 kg din mainile braconierilor

Cele mai citite

Un morun de aproape 100 kg a fost recuperat de la braconieri de politistii din Stelnica si readus in mediul acvatic.

O patrula de siguranta publica din cadrul Sectiei 3 Rurala Stelnica, a surprins ieri, 28 noiembrie, in zona Vadul Vechi, un atelaj hipo care se deplasa dinspre Bratul Borcea catre localitatea Bordusani, iar in momentul efectuarii semnalelor acustice si luminoase de oprire pentru control, atelajul hipo si-a schimbat directia de mers.

Atelajul hipo a fost interceptat la scurt timp, politistii stabilind ca in acesta se aflau doi barbati de 25, respectiv 43 ani, ambii din comuna Bordusani, care transportau un peste din specia morun.

Echipa de cercetare din cadrul Sectiei 3 de Politie Rurala Stelnica, impreuna cu un asistent cercetator in cadrul Institutului National pentru Dezvoltare si Cercetare si un inspector piscicol din cadrul ANPA – Filiala Dobrogea, au stabilit in urma examinarii de specialitate, ca pestele gasit in caruta celor doua persoane este o femela din specia morun si are greutatea de 93 kg.

Extinzand cercetarile, politistii au stabilit ca morunul a fost pescuit in zona Bordusani a Bratului Borcea de catre doi tineri de 24, respectiv 22 ani, ambii din comuna Bordusani.

Intrucat pestele gasit era viu, s-au intreprins masurile specifice de mentinere a acestuia in viata si a fost predat asistentului cercetator din cadrul Institutului National pentru Dezvoltare si Cercetare, iar marti, 29 noiembrie, o comisie a acestei institutii a efectuat crotalierea sturionului in vederea redarii acestuia mediului acvatic.

Atelajul hipo apartinand unuia dintre faptuitori a fost ridicat in vederea confiscarii iar cabalinele au fost lasate in custodia acestuia.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de  nedetinere a licentei de pescuit comercial, pescuitul sturionilor in alt scop decat pentru capturarea reproducatorilor de sturioni vii pentru programele de populare/ repopulare cu puiet de sturioni si detinerea si transportul sturionilor capturati pe teritoriul Romaniei din mediul salbatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie