Ialomita: Peste 200 de alesi locali ai PSD, la Conferinta Alesilor Locali de la Amara

Cele mai citite

Amara  a gazduit Conferinta Alesilor Locali, la care au participat si reprezentanti PSD
Amara a gazduit Conferinta Alesilor Locali, la care au participat si reprezentanti PSD

Peste 200 de alesi locali ai Partidului Social Democrat (PSD) au participat, joi seara, la conferinta Ligii Alesilor Locali, in orasul Amara, principalele teme abordate vizand importanta alesilor locali in ceea ce priveste castigarea alegerilor, dar si abuzurile exercitate de actuala guvernare asupra conducerii administratiei publice locale.

”Orice partid politic, si PSD este un astfel de partid politic atent la modernitate si la evolutii, mizeaza foarte mult pe alesii locali. Prima tema a acestei intalniri a fost aceea de a sensibiliza si conducerea partidului, dar si alesii locali ai PSD ca ei reprezinta principala sursa de crestere a prestigiului politic al partidului in ochii cetatenilor, in ochii populatiei Romaniei si ca niciun partid politic care nu mizeaza pe alesi locali nu are nicio sansa sa castige alegerile”, a declarat, joi seara, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Ialomita, Silvian Ciuperca.

Un alt mesaj transmis in cadrul intalnirii alesilor locali ai PSD a fost legat de actiunea mai multor forte politice, pentru ”a pune capat abuzurilor” din administratia publica locala exercitate de actuala guvernare.

”Contextul actual ne obliga la altceva. Ne obliga la o actiune impreuna cu alte forte ale opozitiei, la o actiune care sa puna capat abuzurilor in domeniul administratiei publice locale cu care ne-a obisnuit guvernarea Basescu-Boc. Abuzuri pe care le cunoasteti, privind gestiunea resurselor publice, privind dispretul pe care l-au manifestat fata de criza, abordarea cu totul si cu totul bizantina si fanariota a crizei, luam de la toti si impartim la putini, nu ne intereseaza niciun fel de analiza a efectelor deciziilor pe care le luam si vedeti efectele deciziilor privind pensiile, salariile, privind depopularea administratiei publice de functionari buni si valorosi”, a adaugat Silvian Ciuperca.

Potrivit acestuia, la intalnirea de la Amara au existat mesaje privind nevoia de a asigura Romaniei, in 2011, ”o influenta politica alternativa, influenta viitoarei aliante PSD – ACD”.

”Concluzia acestei intalniri a fost o imensa asteptare si o vointa de unitate politica si de actiune energica politica pentru ca, prin vocea mea, conducerea partidului sa purceada cat mai repede la cele mai importante decizii: alianta, actiune hotarata pentru a inlatura actuala putere din Romania”, a mai spus liderul social-democratilor ialomiteni.

In declaratia Ligii Alesilor Locali, adoptata la Amara, se face referire la presiunile politice exercitate asupra primarilor social-democrati ”prin fabricarea unor false argumente juridice”, acestia sustinand ca a devenit deja o ”practica” a organelor abilitate, ”de a hartui alesii locali ai PSD, prin convocare repetata, sub diferite pretexte, in calitate de martori sau invinuiti, doar pentru a compromite atat imaginea publica a celor vizati, cat si a partidului din care acestia fac parte”.

Alesii social-democrati sustin de asemenea ca nu se vor lasa antrenati ”in asemenea jocuri politice periculoase, care sa le stirbeasca autoritatea si prestigiul in fata cetatenilor, in pofida tentatiei puterii de a continua cu atacuri comandate la adresa lor, atacuri circumscrise unei strategii pentru o campanie murdara”.

Liga atrage atentia actualei puteri ca, perseverand in acest tip de actiuni, va genera tensiuni sociale si nemultumiri mari in societatea romaneasca, ce s-a apropiat foarte mult de un adevarat ”dezastru social sub guvernarea Boc-Basescu”.

Rezolutia adoptata la finalul sedintei face referire la apararea autonomiei locale, evidentiind o alta abordare privind programele nationale de dezvoltare locala, in sensul renuntarii definitive a implicarii ministrilor si ministerelor in gestiunea acestor programe si transferarea managementului acestora spre autoritatile locale, la accelerarea descentralizarii decizionale, financiare si umane, modificarea legii 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului, in sensul interzicerii exprese a oricaror actiuni ale acestuia in probleme de oportunitate a adoptarii deciziilor locale.

Ultimul punct face referire la rolul determinant al alesilor locali in orice strategie politica de castigare a viitoarelor alegeri de catre PSD sau viitoarea alianta politica PSD – ACD.

Mihaela Leta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie