Ialomita – Perchizitii DIICOT la Penitenciarul Slobozia

Cele mai citite

In celulele detinutilor au fost descoperite 15 telefoane mobile.

Specialisti din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in colaborare cu lucratori ai structurilor de prevenire si combatere a criminalitatii organizate, sub directa coordonare a procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), au efectuat simultan perchezitii de amploare in patru penitenciare din tara, cu privire la inselaciuni comise cu ajutorul telefoanelor mobile.
In acest scop, in dimineata zilei de joi, 23 februarie, in baza rezolutiei procurorului de caz s-au efectuat, simultan, perchezitii in penitenciarele de la Slobozia, Poarta Alba, Margineni si Giurgiu, in vederea descoperirii si ridicarii telefoanelor mobile si a oricaror obiecte si/sau inscrisuri care pot constitui mijloace de proba in cauza.
Perchezitiile din cele patru penitenciare au fost facute de catre lucratori din cadrul sistemului sub directa coordonare a specialistilor din aparatul central al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
In urma controlului efectuat, in Penitenciarul Slobozia au fost descoperite 15 telefoane mobile, din care 11 au fost descoperite efectiv asupra detinutilor, 8 cartele SIM si 5 incarcatoare pentru telefon mobil.
„Au fost descoperite mesaje pe unele telefoane mobile care ar putea sa demonstreze ca detinutii respectivi aveau legatura cu inselaciunea prin intermediul telefonului. Eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile in penitenciare reprezinta o prioritate a sistemului administratiei penitenciare, activitatea de astazi facand parte dintr-o serie de actiuni menite sa previna si sa combata acest fenomen. Descoperim frecvent tentative de introducere a telefoanelor mobile in incinta penitenciarului, insa aparatele gasite demonstreaza ca acest fenomen nu este eradicat complet, poate si prin implicarea gardienilor sau prin aruncarea acestor obiecte peste gardul institutiei“, a declarat Maria Obrejan, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Slobozia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie