Ialomita: PDL solicita presedintelui C.J. explicatii cu privire la cheltuielile institutiei

Data:

Cazacu Marinica, presedintele filialei PDL Ialomita
Cazacu Marinica, presedintele filialei PDL Ialomita

Cazacu Marinica, presedintele filialei Ialomita a Partidului Democrat Liberal (PDL), a solicitat, saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte de presa, presedintelui Consiliului Judetean (C.J.), Silvian Ciuperca, explicatii cu privire la unele cheltuieli efectuate de institutie, dar si legat de sumele repartizate pe bugete locale la ultima sedinta a Consiliului Judetean.

Mai exact, liderul PDL cere public ca presedintele C.J. sa explice modul cum au fost cheltuiti banii judetului pentru Centrul Medico-Social de la Fierbinti in cei sase ani de cand functioneaza, cati pacienti au fost internati, salariile care au fost platite si cati bani s-au investit pana acum.

De asemenea, Cazacu solicita detalii si cu privire la sumele cheltuite pentru viitoarea sala de spectacole a Consiliului Judetean, la ce stadiu se afla investitia dar si ce se intampla cu aparatura achizitionata, care din punctul sau de vedere este „depasita tehnic si moral”.

[pullquote]Liderul PDL cere public ca presedintele C.J. sa explice modul cum au fost cheltuiti banii judetului pentru Centrul Medico-Social de la Fierbinti.[/pullquote]

In cadrul aceleiasi conferinte, liderul PDL a reclamat modul in care au fost repartizate pe bugete locale sumele din unele venituri ale bugetului de stat, la ultima sedinta a Consiliului Judetean.

„Vreau sa va spun ca in cinci localitati ale PSD, care insumeaza un numar aproximativ de 8.000 de locuitori, au fost dati bani mai multi decat in 14 localitati ale PDL, care insumeaza peste 30.000 de locuitori. Poate presedintele C.J. ar vrea sa dea o explicatie, pentru ca permanent se vorbeste despre cinste, loialitate, corectitudine si respect fata de cetatean”, a adaugat presedintele democrat liberalilor ialomiteni.

In context, Cazacu a facut referire si la sumele ce au fost repartizate in unele localitati special pentru achitarea cotei parte in programele structurale, insa a tinut sa precizeze ca acesti bani, „in loc sa ajunga la primariile care au cu adevarat programe si risca sa le piarda, au ajuns la primarii care nu au, iar sumele sunt destul de importante”, in aceasta situatie fiind mai multe primarii cu edili PSD.

[pullquote]Cazacu Marinica: In cinci localitati ale PSD, care insumeaza un numar aproximativ de 8.000 de locuitori, au fost dati bani mai multi decat in 14 localitati ale PDL, care insumeaza peste 30.000 de locuitori.[/pullquote]

„Cele cateva primarii care au primit bani pentru achitarea in intregime a cotei parte, dar care nu au niciun fel de proiect, sunt Axintele, Bordusani, Dragoesti, Dridu, Giurgeni, Jilavele, Ograda. Primariile care ar fi trebuit sa primeasca bani mai multi ca sa-si poate achita in intregime cota parte din programul derulat pentru deseuri selective sunt Maia, Milosesti, Amara, Tandarei, Fetesti si Grivita. In plus, sunt primarii care au avut proiecte si au primit mult mai multi bani decat aveau nevoie pentru cofinantare: Albesti, Andrasesti, Ciochina, Colelia, Munteni Buzau, Salcioara si Sf. Gheorghe”, a mai spus Cazacu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...