Ialomita – Orasele Fetesti, Tandarei si Fierbinti vor avea statii de epurare in 2013

Data:

Conducerea Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta si reprezentantii unor firme au semnat, miercuri, 5 octombrie, patru contracte de lucrari cu finantare europeana, in valoare totala de circa 271 milioane de euro, care vizeaza construirea, pana in 2013, a patru statii de epurare moderne in localitatile Poarta Alba, Fetesti, Tandarei si Fierbinti.
Contractele fac parte din Programul Operational Sectorial de Mediu Axa 1 „Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata“.
Purtatorul de cuvant al RAJA, Irina Oprea, a informat, printr-un comunicat remis presei, ca programul european denumit generic POS Mediu are la Constanta doua componente mari si anume „reabilitarea Statiei de epurare ape uzate Eforie Sud“, in valoare de 139 milioane de lei, si „reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in regiunea Constanta – Ialomita“, in valoare de 1,07 miliarde de lei, componenta din care fac parte si cele patru contracte ce au fost semnate miercuri.
Contractul „statie de epurare noua – localitatea Fierbinti, judetul Ialomita“, in valoare de 11,39 milioane de lei, a fost semnat cu asocierea SC Vega 93 SRL, Stultz Planaqua GmbH, Stultz Technik, termenul de finalizare fiind octombrie 2013. Statia va deservi locuitorii din localitatile Fierbinti Targ si Dridu.
In ceea ce priveste contractul „statie de epurare noua – localitatea Tandarei, judetul Ialomita“, in valoare de 13,73 milioane de lei, acesta va fi realizat de firma OTV France si trebuie finalizat in octombrie 2013. Statia va deservi abonatii din Tandarei.
Al treilea contract care vizeaza construirea unei statii de epurare noua in localitatea Fetesti, judetul Ialomita, in valoare de 20,92 milioane de lei, s-a semnat cu societatea Consola Grup Construct SRL si are ca termen de finalizare luna octombrie 2013.
„Contractele semnate astazi au fost adjudecate de firmele castigatoare in urma unor licitatii internationale unde au fost depuse zeci de oferte. In urma semnarii acestor contracte, SC RAJA SA Constanta a intrat in linie dreapta in ceea ce priveste derularea per total a 15 contracte (in valoare de 513,86 milioane lei) din cadrul Programului POS Mediu“, a precizat reprezentanta RAJA Constanta.
Potrivit acesteia, alte sapte contracte de achizitie publica de lucrari, in valoare de 293,8 milioane de lei, sunt lansate pe SEAP, toate fiind trecute de etapa de deschidere a ofertelor si aflate in faza de evaluare, urmand ca in perioada ce vine sa se semneze contractele si sa fie demarate lucrarile.
Totodata, 22 de proceduri de achizitie publica – licitatie publica deschisa international, in valoare de 342,34 milioane de lei, vor fi lansate pe SEAP pentru atribuirea contractelor de lucrari ramase in POS Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...