Ialomita – Opt drumuri de exploatatie agricola vor fi reabilitate in Fetesti

Ialomita – Opt drumuri de exploatatie agricola vor fi reabilitate in Fetesti

Primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu a semnat, miercuri, la sediul Centrului Regional de Plați Pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit 3 Sud Muntenia din Targoviște, contractul de finanțare pentru obiectivul „Modernizarea Infrastructurii Agricole prin Reabilitarea Drumurilor Agricole de Exploatatie in municipiul Fetesti“.

Investitia presupune reabilitarea a opt drumuri pentru exploatare agricola din localitate in lungime de 9,9 km. Lucrarile care stau la baza realizarii investitiei sunt: corectarea profilului longitudinal prin sapaturi si umpluturi; executia acostamentelor; asternerea stratului de forma 15 cm din pamant stabilizat cu 3% ciment; compactarea mecanica; asternerea materialului drenant din nisip de 5 cm; compactarea mecanica a nisipului; asternerea stratului de balast 20 cm; compactarea mecanica; asternere strat piatra sparta de 15 cm; compactarea mecanica a pietrei sparte; tratarea superficiala a suprafetei; sapatura pentru realizarea santului pentru preluarea si tranzitarea apelor pluviale.

Primarul municipiului Fetesti, Gheorghe Catinoiu a precizat ca finantarea proiectului se face in procent de 100% pentru cheltuieli eligibile din fonduri alocate Programului National de Dezvoltare Rurala, iar administratia locala va asigura contravaloarea cheltuielilor neeligibile si a TVA-ului.

De asemenea, dupa realizarea investitiei, beneficiarul – municipiul Fetesti are obligatia de a asigura costurile legate de intretinere si/sau reparare a drumurilor care fac obiectul proiectului.

Valoarea investitiei este de 4.372.871 lei (999.902 euro), iar durata de realizare este de 12 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.