Ialomita – Noi perspective pentru romanul politist romanesc: Greii genului „Crime“ si-au prezentat volumele la Slobozia

Cele mai citite

In cea de-a patra zi a „Salonului anual de carte“ ce se desfasoara la Centrul Cultural Unesco „Ionel Perlea“ din Slobozia in perioada 01-31 octombrie, eveniment organizat de Biblioteca Judeteana „Stefan Banulescu“ si Consiliul Judetean Ialomita, editura Tritonic a adus in fata cititorilor ialomiteni capodopere ale genului politist si fantasy din literatura romana.
La eveniment, alaturi de directoarea Mihaela Racoviteanu au fost invitati unii dintre cei mai importanti scriitori de romane politiste si fantasy din literatura romana contemporana, George Arion, Bogdan Hrib, Monica Ramirez si Oana Stoica-Mujea.
„Am debutat in acest gen literar in anul 2005. Dupa cateva concedii in Grecia mi-a venit ideea sa scriu un roman politist si asa a aparut Filiera Greceasca, primul meu roman politist. (…) Anul acesta, in noiembrie, printre cei 50 de scriitori de romane politiste ale caror opere vor fi traduse la Londra si numara si trei scriitori romani, eu, cu romanul «Ucideti generalul!», George Arion cu «Fortareata nebunilor» si Oana Stoica-Mujea cu romanul «Parfumul vaduvei negre». Ne bucuram de aprecierea romanelor noastre peste hotare si vom incerca sa ramanem in elita mondiala a genului crime“, a declarat Bogdan Hrib.
Pitesteanca Oana Stoica-Mujea este singura dintre cei patru scriitori ai genului prezenti la Slobozia care a trecut de la genul fantasy la romanul politist, aceasta debutand cu romane pentru copii, cea mai apreciata fiind seria „Razboiul Reginelor“, apoi trecand la romanul politist: Indicii Anatomice, Parfumul vaduvei negre sau Crime perfecte dincolo de oglinda. Pentru a evidentia placerea pentru romanul politist, scriitoarea a venit la lansarea de carte inarmata cu un pistol de jucarie.
George Arion, considerat cel mai scriitor de thrillere si mistery din Romania, a debutat ca poet, in 1979, fiind autorul unor romane politiste de succes, cum ar fi „Atac In biblioteca“, „Sah la rege“, „Crime sofisticate“ sau „Fortareata nebunilor“. Acesta este si jurnalist, fiind directorul publicatiilor „Flacara“, cochetand putin si cu muzica, la realizarea CD-ului „Soldat cazut din iubire“, impreuna cu Eugen Cristea. George Arion a dat nastere celebrului personaj Andrei Mladin, socotit cel mai reusit detectiv din literatura genului.
Monica Ramirez a debutat in Romania cu volumul „Asasin la feminin“, publicat in initial in America cu numele sau dinaintea casatoriei, Monica Danetiu-Pana, unde personajul principal este Alina Marinescu, recrutata fara voie intr-o organizatie ultrasecreta. Actiunea acestui roman este continuata in 2010 in romanul „Identitati secrete“.
Urmatoarea intalnire in cadrul salonului de anual carte din Slobozia va avea loc miercuri, 11 octombrie, cand va fi prezentata cartea SF, prin romane publicate de editurile Nautilus si Nemira.
Marius TOMITA

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie