Ialomita – Miting-ul aviatic „Aprob decolarea“ deschide public aerodromul din Alexeni

Cele mai citite

Sambata, 24 septembrie, aerodromul din Alexeni a fost gazda unui miting aerian – „Aprob decolarea“, organizat de Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, Regional Air Services si Aeroclubul Romaniei, în parteneriat cu Statul Major al Fortelor Aeriene, Marmarita, Iacarii Acrobati si Primaria Alexeni.

La eveniment au participat reprezentanti din Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Transporturilor, Statul Major General, Directia Calitatea Vietii Personalului, SMFA, din flotilele de aviatie si filialele ARPIA, Aeroclubul Romaniei, Consiliul Judetean Ialomita, asociatii si fundatii cu profil aeronautic, mass-media, membri ai Consiliului Director ARPIA, cadre militare active si de rezerva/retragere, fosti comandanti ai unitatilor militare ce au functionat la Alexeni, reprezentanti ai unor institutii si societati comerciale din Bucuresti, Urziceni si Alexeni. Cu aceasta ocazie, aerodromul Alexeni, care are în spate un istoric de 60 ani, dispunand de o pista betonata de 2.500 metri, bretele adiacente de 1.000 metri, hangare si spatii administrative, a fost deschis utilizarii publice de catre toti operatorii aerieni.
„Acest miting reaminteste tuturor ca la Alexeni s-a facut si se va face aviatie. Au putut fi admirate aeronavele Armatei, dar si ale operatorilor civili. Formatia de înalta acrobatie aeriana Iacarii Acrobati a încins atmosfera, la eveniment fiind invitati si veteranii care au lucrat la Aeroportul Alexeni, în vremea cand era aerodrom militar“, a declarat Dorin Ivascu, director general Regional Air Services.
Dupa deschiderea activitatilor, s-a pastrat un moment de reculegere în memoria celor disparuti în misiuni de zbor si în exercitiile militare, s-au prezentat mesaje de salut, materiale istorico-documentare si s-au înmanat diplome, însemne si insigne unor personalitati si invitati la eveniment.

Aeroportul Alexeni a redevenit operabil, dupa ani buni în care nu a fost utilizat si poate fi folosit de catre aviatia civila pentru operatiuni de aviatie generala, cu aeronave avand greutatea maxima 7 tone.
Potrivit organizatorilor, aici va exista o scoala de aviatie, disponibila indiferent de anotimp, urmand a fi efectuate servicii de aero-taxi, la preturi rezonabile.
În prezent, aerodromul Alexeni, aflat în administrarea Ministerului Justitiei, este reabilitat si utilizat partial de compania Regional Air Services pentru folosirea de catre aviatia civila, pentru operatiuni de aviatie generala, cu aeronave avand greutatea maxima 5,7 tone.
Aerodromul Alexeni Compania detine si administreaza primul aerodrom privat din Romania, la Tuzla. De asemenea, Regional Air Services si-a consolidat o pozitie de top în clasamentul operatorilor aero-taxi si al scolilor de aviatie din Romania prin intermediul serviciilor disponibile la Tuzla.
„Vrem ca Alexeni sa fie noul Tuzla si chiar mai mult. Dispune de pista betonata, deci va fi operabil tot anul, indiferent de anotimp. Analizam sa mutam aici o parte din scoala de zbor. E aproape de Bucuresti, fiind accesibil viitorilor elevi din Capitala sau împrejurimi. Poate si Aeroclubul Romaniei sa fie alaturi de noi. Serviciile noastre de aero-taxi vor fi la preturi rezonabile, întrucat la Alexeni nu vor exista taxe de aeroport international“, a conchis Dorin Ivascu.

De-a lungul anilor, compania a organizat unele dintre cele mai spectaculoase mitinguri aviatice din tara: World Elite Aerobatic Formula, Tuzla Fly In sau Aero GP. Au fost evenimente la care au zburat în premiera în Romania campioni internationali precum Jurgis Kairys, Svetlana Kapanina sau Zoltan Veres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie