Ialomita – Ministrul Agriculturii a cerut demisia directorului general al ANIF

Cele mai citite

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a anuntat, marti, in cadrul unei vizite la mai multe amenajari de desecare din judetul Ialomita, ca a cerut demisia directorului general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF), Gheorghe Iordache, ca urmare a incheierii unor contracte paguboase cu o firma de paza.
Potrivit acestuia, valoarea totala a celor sapte contracte nou incheiate cu firma de paza, la nivel national, este de 12 ori mai mare fata de valoarea contractului precedent.
„Am cerut demisia, astazi, a directorului general al ANIF. Am trimis Corpul de control la aceasta institutie, pentru ca in urma cu cateva zile s-a semnat un contract de servicii de paza, care trebuie sa analizam cat este de legal, dar cu siguranta este imoral, atata timp cat valoarea acestor servicii este de 12 ori mai mare decat cel din perioada precedenta. De exemplu, in perioada ianuarie-mai, serviciile de paza pentru tot ce inseamna infrastructura de irigatii au costat pe cinci luni 3,4 milioane lei, in timp ce noul contract a fost semnat la o valoare de 42 de milioane de lei pe o perioada de sapte luni la nivel national”, a declarat ministrul Agriculturii.
Acesta considera ca „masura este binevenita, in conditiile in care conducerea ministerului nu a fost informata de semnarea acestui contract”, solicitand renegocierea sau rezilierea acestuia.
„Am dispus renegocierea contractului sau, dupa caz, rezilierea acestuia, si masuri pentru ca in perioada urmatoare sa avem un nou contract de paza, pentru ca cel vechi expira la 1 iunie si, ca atare, trebuie sa avem paza pentru aceste active pe care le avem din subordinea ANIF”, a adaugat Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii a mentionat ca in scurt timp va fi prezentata si o analiza a activitatii ANIF, in urma controlului care se efectueaza in aceasta perioada, incepandu-se de asemenea si procedura de auditare atat a Ministerului Agriculturii, dar si a tuturor institutiilor din subordine.

„Din pacate, banul public a fost folosit intr-un mod iresponsabil. Atat va pot spune pana in momentul de fata”, a conchis ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie