Ialomiţa – Jandarmii şi poliţiştii ialomiţeni asigură liniştea turiştilor din staţiunea Amara

Data:

Echipe mixte jandarm – poliţist vor patrula zilnic în staţiunea Amara, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică a turiştilor şi a preveni eventualele incidente.

Activităţile desfăşurate vor viza şi latura preventivă, o atenţie deosebită fiind acordată pregătirii antiinfracţionale a cetăţenilor.

În vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiunea Amara, în perioada sezonului estival 2011, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa vor executa, în intervalul orar 13.00 – 21.00, misiuni de  menţinere a ordinii şi liniştii publice independent, iar în intervalul orar 21.00 – 07.00, misiunea va fi executată în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa.

În scopul prevenirii faptelor antisociale în staţiune şi în zona plajelor, echipajele mixte vor desfăşura numeroase acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, discotecile şi parcările slab iluminate.

De asemenea, se va acorda  sprijin autorităţilor publice, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii fenomenului muncii fără forme legale, controlului activităţilor desfăşurate pe plajă, precum şi pentru combaterea surselor de poluare a factorilor de mediu.

În cadrul activităţilor curente desfăşurate, pentru mai multă siguranţă şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei, turiştii sunt sfătuiţi de oamenii legii să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale pentru a nu fi prejudiciaţi.

O atenţie deosebită trebuie acordată furturilor din spatiile de cazare, acest gen de fapte producându-se, în principal, din neglijenţa turiştilor privind asigurarea bunurilor personale.

Astfel, se recomandă ca la plecarea din camera de hotel, sau pe timpul nopţii să se asigure ca atât uşa de acces în cameră, cât şi cea de la balcon sunt închise şi încuiate, la fel şi ferestrele.

Nu trebuie sa lase pe balcon bunuri care să-i tenteze pe hoţi, iar banii şi bunurile de valoare trebuie depozitaţi în seiful hotelului.

În acest moment, în staţiunea Amara sunt cazaţi la hoteluri peste 800 de turişti, numărul acestora urmând să crească semnificativ, potrivit estimărilor, începând cu luna iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...