Ialomiţa – Jandarmii şi poliţiştii ialomiţeni asigură liniştea turiştilor din staţiunea Amara

Date:

Echipe mixte jandarm – poliţist vor patrula zilnic în staţiunea Amara, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică a turiştilor şi a preveni eventualele incidente.

Activităţile desfăşurate vor viza şi latura preventivă, o atenţie deosebită fiind acordată pregătirii antiinfracţionale a cetăţenilor.

În vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiunea Amara, în perioada sezonului estival 2011, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa vor executa, în intervalul orar 13.00 – 21.00, misiuni de  menţinere a ordinii şi liniştii publice independent, iar în intervalul orar 21.00 – 07.00, misiunea va fi executată în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa.

În scopul prevenirii faptelor antisociale în staţiune şi în zona plajelor, echipajele mixte vor desfăşura numeroase acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, discotecile şi parcările slab iluminate.

De asemenea, se va acorda  sprijin autorităţilor publice, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii fenomenului muncii fără forme legale, controlului activităţilor desfăşurate pe plajă, precum şi pentru combaterea surselor de poluare a factorilor de mediu.

În cadrul activităţilor curente desfăşurate, pentru mai multă siguranţă şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei, turiştii sunt sfătuiţi de oamenii legii să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale pentru a nu fi prejudiciaţi.

O atenţie deosebită trebuie acordată furturilor din spatiile de cazare, acest gen de fapte producându-se, în principal, din neglijenţa turiştilor privind asigurarea bunurilor personale.

Astfel, se recomandă ca la plecarea din camera de hotel, sau pe timpul nopţii să se asigure ca atât uşa de acces în cameră, cât şi cea de la balcon sunt închise şi încuiate, la fel şi ferestrele.

Nu trebuie sa lase pe balcon bunuri care să-i tenteze pe hoţi, iar banii şi bunurile de valoare trebuie depozitaţi în seiful hotelului.

În acest moment, în staţiunea Amara sunt cazaţi la hoteluri peste 800 de turişti, numărul acestora urmând să crească semnificativ, potrivit estimărilor, începând cu luna iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...