Ialomita – Jandarmii sarbatoresc 118 ani de jandarmerie rurala

Data:

Jandarmii ialomiteni vor sarbatori, in data de 1 septembrie, implinirea a 118 ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale, institutie precursoare a Jandarmeriei Romane.
„Ne dorim ca si anul acesta sa omagiem si sa respectam ziua de 1 septembrie cu rezultate foarte frumoase, fara evenimente negative“, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, colonelul Nicolae Parepa, seful Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Ialomita.
Cu acest prilej, jandarmii ialomiteni vor desfasura diverse actiuni cu caracter festiv, mult mai restranse fata de anii precedenti, printre care ziua portilor deschise, o expozitie de fotografii, selectate din perioada existentei jandarmeriei rurale, prezentarea tehnicii din dotare, iar in cadrul subunitatilor vor fi desfasurate concursuri sportive, de tenis de masa si fotbal.
„Gendarmeria rurala“, cum apare in documentele vremii, a reprezentat un organ militar, instruit pentru a veghea pe teritoriul rural la respectarea si executarea legilor, supravegherea si informarea ordinii publice, in caz de tulburari interne, Jandarmeria intervenind pentru inabusirea lor si mentinerea ordinii publice.
Jandarmeria rurala a fost creata pentru a preveni comiterea unor acte ce contravin ordinii publice si nu pentru a reprima prin forta unele manifestari sau actiuni ale cetatenilor.
Prin implicarea Jandarmeriei rurale in actiuni de restabilire a ordinii publice, atunci cand ea a fost grav tulburata, a facut sa ramana nestirbita onoarea si prestigiul armatei, scutita de a interveni in asemenea situatii nepopulare.
Dupa 1990 a aparut o noua structura, ca forma a Jandarmeriei, sub denumirea de trupe de paza si ordine, aflate intr-o scurta perioada in subordinea Ministerului Apararii Nationale, iar dupa evenimentele din 13-15 iunie 1990 s-a constatat ca aceste structuri, cu misiunile lor specifice, trebuie sa faca parte din Ministerul de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...