Ialomita – Jandarmii sarbatoresc 118 ani de jandarmerie rurala

Cele mai citite

Jandarmii ialomiteni vor sarbatori, in data de 1 septembrie, implinirea a 118 ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale, institutie precursoare a Jandarmeriei Romane.
„Ne dorim ca si anul acesta sa omagiem si sa respectam ziua de 1 septembrie cu rezultate foarte frumoase, fara evenimente negative“, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, colonelul Nicolae Parepa, seful Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Ialomita.
Cu acest prilej, jandarmii ialomiteni vor desfasura diverse actiuni cu caracter festiv, mult mai restranse fata de anii precedenti, printre care ziua portilor deschise, o expozitie de fotografii, selectate din perioada existentei jandarmeriei rurale, prezentarea tehnicii din dotare, iar in cadrul subunitatilor vor fi desfasurate concursuri sportive, de tenis de masa si fotbal.
„Gendarmeria rurala“, cum apare in documentele vremii, a reprezentat un organ militar, instruit pentru a veghea pe teritoriul rural la respectarea si executarea legilor, supravegherea si informarea ordinii publice, in caz de tulburari interne, Jandarmeria intervenind pentru inabusirea lor si mentinerea ordinii publice.
Jandarmeria rurala a fost creata pentru a preveni comiterea unor acte ce contravin ordinii publice si nu pentru a reprima prin forta unele manifestari sau actiuni ale cetatenilor.
Prin implicarea Jandarmeriei rurale in actiuni de restabilire a ordinii publice, atunci cand ea a fost grav tulburata, a facut sa ramana nestirbita onoarea si prestigiul armatei, scutita de a interveni in asemenea situatii nepopulare.
Dupa 1990 a aparut o noua structura, ca forma a Jandarmeriei, sub denumirea de trupe de paza si ordine, aflate intr-o scurta perioada in subordinea Ministerului Apararii Nationale, iar dupa evenimentele din 13-15 iunie 1990 s-a constatat ca aceste structuri, cu misiunile lor specifice, trebuie sa faca parte din Ministerul de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Polițiștii din Măgurele au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție

Gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție, din orașul Măgurele, a fost...

Alte articole din aceasta categorie