Ialomita – Francezii de la Soufflet cumpara silozul din Tandarei

Cele mai citite

Compania Soufflet Agro Romania, parte a grupului francez Soufflet, va cumpara silozurile din Braila si Tandarei, de la grupul american Cargill.
Silozul din Braila are o capacitate de 25.000 de tone, iar cel din Tandarei de 23.000 de tone. Cele doua unitati au impreuna 29 de angajati, care vor fi preluati de Soufflet la finalizarea achizitiei, potrivit unui comunicat al celor doua grupuri.
„Achizitia este benefica pentru Soufflet din mai multe puncte de vedere. In primul rand, grupul isi creste capacitatea de stocare in Romania, unde se extinde rapid. In al doilea rand, Soufflet Agro Romania are deja numerosi clienti in regiune si vrea sa-si dezvolte relatii cu fermierii locali. Totodata, noile capacitati de stocare vor asigura aprovizionarea fabricii pentru malt din Buzau a grupului, care are o capacitate anuala de 106.000 de tone”, se arata in comunicat.
Decizia Cargill de a vinde este rezultatul unei analize a necesarului operational, in urma caruia a rezultat ca cele doua silozuri reprezinta un surplus de capacitate. Cargill ramane angajat in privinta pietei din Romania si intentioneaza sa continue extinderea.
Grupul Soufflet este cel mai mare colector privat de cereale din Franta, cu 3,65 milioane de tone, la care se adauga circa un milion de tone in strainatate. Soufflet are 42 de fabrici in Europa, este un jucator important pe piata maltului si cel mai operator de pe piata europeana a moraritului.
Cargill este un producator si distribuitor in domeniile alimentar, agricol si industrial. Grupul este prezent in 65 de tari. Cargill a cumparat primul siloz in Romania in 2000 si s-a extins, ulterior, prin achizitii si investitii. Activitatile grupului pe piata locala includ comercializarea de cereale, servicii de depozitare in silozuri, producerea si comercializarea de uleiuri imbuteliate si producerea de nutreturi pentru animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie