Ialomita: Exercitiu de evacuare, dupa cutremur

Data:

Elevii au fost invatati cum sa reactioneze in cazul unei miscari seismice
Elevii au fost invatati cum sa reactioneze in cazul unei miscari seismice

La solicitarea prefectului judetului Ialomita si a inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita, sub supravegherea personalului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “BARBU CATARGIU” al judetului Ialomita, s-a executat un exercitiu de evacuare post cutremur la o unitate de invatamant din municipiul Slobozia. Exercitiul a urmarit perfectionarea modului de comportare si actiune al personalului si al elevilor pe timpul producerii unei situatii de urgenta.

Intrucat miscarea seismica este un eveniment imprevizibil, aparut de regula prin surprindere, este necesar sa cunoastem foarte bine modul de actiune si locurile care pot asigura protectie in toate imprejurarile: acasa, la serviciu, in locurile publice, in mijloacele de transport etc. De aceea, exercitiul s-a dovedit a fi mai mult decat util si cu siguranta in perioada urmatoare se vor mai desfasura astfel de exercitii si la alte unitati de invatamant din judet.

“Regulile de comportare si masurile de protectie in caz de cutremur trebuie insusite inainte de producere si puse in aplicare pe timpul cutremurului dar si dupa ce miscarea seismica a trecut. De aceea, pentru a diminua urmarile dezastruoase ale cutremurelor, un rol important il are antrenarea tuturor elevilor astfel incat fiecare dintre ei sa stie ce are de facut in cazul producerii unui seism”, a declarat inspectorul sef al I.S.U. Ialomita, colonelul Constantin Nae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...