Ialomita – Din 200 de unitati de invatamant, doar 12 nu au autorizatie de functionare

Cele mai citite

Un numar de 12 unitati de invatamant din cele 200 existente in judetul Ialomita nu detin autorizatie de functionare, dintre acestea, 8 fiind in curs de a o obtine.
Potrivit inspectorului general scolar al Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Ialomita, Ilie Stavar, patru gradinite din localitatile Rasi, Grindu, Slobozia si Salcioara nu au autorizatie de functionare din cauza lipsei apei curente in interiorul cladirii sau pentru ca au sali de clasa subdimensionate, alte opt unitati de invatamant fiind in curs de a obtine autorizatia de functionare. Dintre acestea, cinci sunt unitati scolare din Andrasesti, Movila, Platonesti, Condeesti si Frumusica, iar trei sunt gradinite cu program normal din Andrasesti, Movila si Lacusteni.
Din totalul de 43.612 elevi din anul scolar 2011-2012, doar 218 copii, reprezentand 0,49%, vor invata in unitati scolare care nu au autorizatie sanitara la aceasta data.
Ilie Stavar a declarat, marti, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, ca la 102 unitati de invatamant s-au finalizat lucrarile de igienizare, la 87 sunt in curs de finalizare, iar la 7 nu s-au inceput lucrarile, respectiv la scoala si gradinita din Sinesti, gradinita Catrunesti, scoala Lilieci, scoala Frumusica, scoala Malu Rosu, gradinita Patru Frati, patru dintre unitati aflandu-se in reabilitare, in localitatile Misleanu, Brosteni, Movilita si Adancata.
In ceea ce priveste aprovizionarea cu combustibil, inspectorul scolar general a adaugat ca 162 de unitati si l-au asigurat in intregime, 21 au reusit in proportie de 50-70%, iar 17 unitati nu au combustibil pentru iarna.
De asemenea, din cele 200 de unitati de invatamant, doar 107 au autorizatie ISCIR necesara pentru montarea de centrale termice, 10 sunt in curs de obtinere, 37 nu au obtinut aceasta autorizatie, iar la 44 dintre ele nu este cazul.
„In ceea ce priveste dotarea cu mobilier, pot spune ca s-au facut anumite progrese. Sunt primari care au inteles ca pot contribui la dotarea scolilor, astfel ca, la ora actuala, toate unitatile au mobilier si material didactic. Din punctul meu de vedere, va spun ca scoala este pregatita sa inceapa“, a conchis Ilie Stavar.
In cadrul sedintei Colegiului Prefectural, Madalin Teculescu, prefectul judetului Ialomita, a anuntat ca, in urmatoarea perioada, impreuna cu Corpul de Control al Prefecturii, va face deplasari in toate localitatile judetului pentru a verifica situatia unitatilor de invatamant pentru ca la 12 septembrie sa nu mai existe probleme.
„Vrem sa vedem daca stam efectiv asa cum ati prezentat. Daca stam asa, nu ma multumeste, trebuie sa stam si mai bine, pentru ca sunt lucruri care pot fi rezolvate, si vorbesc din postura de fost primar. Atunci cand vrei sa faci anumite lucruri, le faci si le faci in termen. Degeaba se rezolva problema dupa 12 septembrie (…)“, a spus prefectul.
In judetul Ialomita, din cele 200 de unitati de invatamant, dintre care 119 cu personalitate juridica, 188 au autorizatie de functionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie