Ialomiţa – Cutremur resimţit în municipiul Urziceni

Data:

Miercuri, 11 mai, la ora 09.57, în zona Vrancea, la o adâncime de 110 km, a avut loc un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, care s-a resimţit pe direcţia Focşani-Buzău-Bucureşti-Zimnicea cu o intensitate de 7,2 grade pe scara Mercalli, producând pierderi şi distrugeri însemnate, iar judeţul Ialomiţa s-a numărat printre judeţele cele mai grav afectate, trecându-se la gradul maxim de alertă în rândul structurilor şi unităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În municipiul Urziceni s-au înregistrat 506 victime – răniţi, decedaţi şi dispăruţi -, s-au prăbuşit elemente de construcţie ale unor clădiri, fiind surprinse persoane în interiorul acestora, explozii şi incendii, iar conducta de distribuţie a gazului metan a fost fisurată pe o lungime de 150 metri pe strada Bucureşti.

Acesta este, din fericire, scenariul unui exerciţiu desfăşurat miercuri, în municipiul Urziceni, de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Urziceni, forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa, precum şi ale celorlalte structuri M.A.I. ale judeţului şi ale altor servicii cu atribuţii în intervenţia pentru situaţii de urgenţă de tip cutremure.

Activităţile au debutat cu şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi, conform sinopticului, s-a intervenit la explozia urmată de incendiu la S.N.G.N. Mediaş – sucursala Ploieşti – formaţia Urziceni, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, unde o parte din scările de acces au căzut, fiind înregistrate zece victime, iar foarte mulţi elevi au rămas captivi la etajele superioare, pentru stingerea incendiului la un bloc de pe strada Bucureşti unde existau şi două persoane rămase captive la etajul 4, simularea încheindu-se cu prezentarea taberei de sinistraţi în Parcul Central din municipiul Urziceni.

„Exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren a avut tema „Managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de producerea unui cutremur în zona Vrancea, resimţit cu mare intensitate pe teritoriul judeţului Ialomiţa”, urmărindu-se verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului şi a modului de punere în aplicare a Planului judeţean/local de apărare, a Planului de urgenţă externă a S.N.G.N. ROMGAZ S.A. Mediaş – sucursala Ploieşti – formaţia Urziceni, a Planului roşu de intervenţie pe raionul Urziceni, precum şi a planurilor de acţiune şi de cooperare la nivel judeţean şi local”, susţin reprezentanţii ISU Ialomiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...