Ialomita – Contract de finantare, de peste 17 milioane de lei, semnat la Slobozia

Data:

Un contract de finantare, in valoare de peste 17 milioane de lei, privind realizarea utilitatilor la viitoarea platforma industriala pentru IMM-uri din Slobozia, care se va intinde pe 15 hectare, a fost semnat, joi, intre ADR Sud Muntenia si municipiul Slobozia.
Investitia este de tip greenfield si are ca scop dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor si a antreprenoriatului in judetul Ialomita, precum si crearea de locuri de munca.
Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, se doreste amenajarea unei platforme industriale, respectiv asigurarea utilitatilor publice de baza, prin crearea unei retele de drumuri interioare si parcari, imprejmuirea si realizarea iluminatului perimetral, a retelei de apa potabila, de alimentare cu gaze naturale, a canalizarii, precum si retelei de energie electrica.
Primarul interimar al municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a declarat ca acest proiect reprezinta una dintre cele mai importante investitii ce vor fi realizate in Slobozia cu bani europeni, dupa 20 de ani de incercari.
„Acesti bani sunt ca sangele pentru un om bolnav. Acest proiect va genera locuri de munca, aproximativ 500 dupa calculele noastre, prin investitorii care vor gasi aici mediul necesar sa-si desfasoare afacerile”, a spus primarul.
Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a sustinut ca in Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Slobozia mai este cuprins un proiect, important in plan civic, si anume reabilitarea Pietei Revolutiei, un proiect cu o valoare de 10 milioane de euro, contract care se spera a fi semnat la jumatatea acestui an.
„Acest proiect, care pune bazele unei platforme industriale in Slobozia, este mai mult decat binevenit in aceasta perioada dificila. Preocuparile administratiei locale sunt cu atat mai laudabile cu cat, daca veti vedea in fisa de proiect, efortul financiar nu este de neluat in seama, aproape 50% din valoarea acestuia, ceea ce pentru noi, cei care privim aceste proiecte, poate fi un semn vizavi de pretul pe care administratia il pune pentru crearea de locuri de munca”, a declarat Liviu Musat.
Valoarea totala a proiectului este de 17,4 milioane de lei, dintre care 13,2 milioane lei reprezinta valoarea eligibila, peste 6 milioane reprezentand contributia beneficiarului. Durata de implementare a proiectului este de 14 luni.
La semnarea contractului au mai participat presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, respectiv Ioan Martin si Stefan Musoiu, senatorul Mihaita Gaina, deputatul Marian Neacsu si subprefectul judetului, Constantin Marin.
Marian Costea, reprezentantul patronatului IMM-urilor din Ialomita, cel care a propus in anul 2006, realizarea unui parc industrial in Slobozia, afirma ca despre istoria acestui proiect s-ar putea scrie romane.
„In mediul de afaceri a fost furtuna nonstop. Lupta noastra, telul nostru, este de a construi. Recunosc, este o zi importanta si pentru mine personal. Demararea lucrarilor la aceasta investitie poate reprezenta pentru Slobozia ceea ce am sustinut din 2006. Din pacate, criza a facut ca o parte din firmele prezentate atunci sa o duca greu in aceasta perioada. Asteptam, desigur, investitori de o importanta si mai mare, dar este deschis tuturor firmelor care vor sa vina aici”, a conchis Marian Costea.
In final, presedintele Consiliului Judetean Ialomita i-a asigurat de sprijinul institutiei pe care o conduce in realizarea acestui proiect, sustinand in acelasi timp ca aceasta intarziere in demararea acestei investitii a fost determinata de comportamentul discretionar de care judetul a avut parte de-a lungul timpului, din ratiuni politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...