Ialomita: Concursurile pentru ocuparea functiilor de sefi de post au fost finalizate

In perioada 10 septembrie – 15 octombrie a.c. la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita s-au desfasurat concursurile pentru ocuparea functiei de sef de post la cele 59 de posturi de politie arondate de Politia Municipiului Slobozia – 19 posturi de politie comunale, Politia Municipiului Urziceni – 27 de posturi de politie comunale, Politia Municipiului Fetesti – 5 posturi de politie comunale, Politia Orasului Tandarei – 7 posturi de politie comunale si Politia Orasului Cazanesti – 1 post de politie comunal.

Conditiile participarii la concursurile organizate au fost cele prevazute de dispozitiile si ordinele interne care au vizat vechimea in activitate, conduita morala si profesionala, conditia de a fi declarati apt medical si psihologic si de a poseda permis de conducere valabil pentru minim categoria „B”.

Concursurile au prevazut si indeplinirea urmatoarelor conditii: absolvirea studiilor medii cu diploma de bacalaureat, vechime de cel putin doi ani in specialitatea structurii pentru care s-a organizat concursul, doi ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei, obtinerea in ultimii doi ani a calificativului “bine ” la evaluarea/aprecierea profesionala anuala individuala, sa nu fie sub efectul unei sanctiuni disciplinare si sa nu fie pusi la dispozitie in conditiile art. 65 din Legea nr. 360/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

In urma concursurilor organizate, din cele 59 de posturi de politie cu tot atâtea functii de sef de post vacante, au fost ocupate 39 de functii. La conducerea posturilor de politie unde candidati nu au fost admisi, au ramas politistii imputerniciti in aceste functii.

Astfel la Politia Municipiului Fetesti au fost ocupate toate cele 5 posturi de sefi de post vacante, la Politia Oras Tandarei din 7 posturi vacante cu sase candidati au fost ocupate doua, la Politia Municipiului Slobozia din 19 posturi vacante cu 17 candidati participanti au fost ocupate 15 functii, iar la Politia Municipiului Urziceni pe cele 27 de posturi vacante au candidat 27 de politisti fiind admisi 17.

Pentru posturile de politie ramase vacante in perioada urmatoare vor fi organizate alte concursuri de ocupare a functiilor de sefi de post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.