Ialomița: Carantina se prelungește cu 7 zile în Slobozia

Ialomița: Carantina se prelungește cu 7 zile în Slobozia

Carantina în oraşul Slobozia a fost prelungită cu 7 zile, începând de vineri, de la ora 0.00, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

„Conform Ordinului nr. 4660337 din 10.12.2020 al Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu data de 11.12.2020 ora 00:00 se prelungeşte carantina zonală pentru o perioadă de 7 zile, pentru municipiul Slobozia”, a transmis vineri Prefectura Ialomiţa.

Decizia a fost luată având în vedere că incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2 a fost de 6,2 la mia de locuitori.

Oraşul Slobozia a intrat în carantină la mijlocul lunii noiembrie, când rata de infectare era de 7,46 la mia de locuitori. De atunci, carantina a mai fost prelungită, prin decizii ale DSU.

Astfel, în perioada următoare, vor trebui respectate în continuare măsurile impuse în ultimele trei săptămâni în încercarea de a limita răspunderea coronavirusului. P

Printre altele, se menţine limitarea capacităţii magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30%, cu respectarea normelor de distanţare fizică. În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi/persoană.   În judeţul Ialomiţa, de la debutul pandemiei s-au înregistrat 5.415 cazuri de COVID-19, 37 de noi cazuri fiind raportate joi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments