Ialomiţa – Autospecială de 1,7 milioane lei, în dotarea ISU ‘Barbu Catargiu’

Data:

O autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară a fost adusă, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Barbu Catargiu’ Ialomiţa.
Autospeciala din dotarea ISU, în valoare de 1,7 milioane lei, înlocuieşte un ARO din anii ´70 şi face parte din lotul celor nouă autospeciale ce vor fi repartizate judeţului Ialomiţa în cadrul unui proiect regional.
”Autospeciala este destinată exact pentru tipurile de risc identificate la nivelul zonei noastre de competenţă. Aparatura este foarte modernă, inclusiv transmisiune prin satelit. Mai mult, asigură şi protecţia servanţilor, fiind prevăzută cu o instalaţie specială de ventilaţie, iar servanţii pot intra în câmpul tactic fără a fi afectaţi de efectele tipului de risc respectiv. Suntem bucuroşi pentru că în curtea noastră a mai intrat o maşină nouă şi sperăm ca şi celelalte să vină cât mai repede. Sperăm să o folosim doar la exerciţii, dar chiar dacă se va întâmpla ceva efectivele sunt pregătite şi pot să-şi îndeplinească misiunile”, a declarat inspectorul şef al ISU Ialomiţa, Constantin Nae.
Aproape 85% din costurile acestui proiect reprezintă contribuţie europeană, 13% este contribuţia Guvernului şi 2% contribuţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, ”1,7 milioane lei înseamnă mult, dar nivelul de dotare a acestui echipament este atât de ridicat, încât permite apropierea de focarul unui accident nuclear, decontaminarea persoanelor care au lucrat acolo şi scoaterea acestora din focar”.
”Efortul Consiliului Judeţean de a absorbi resurse nerambursabile şi de a creşte capacitatea la intervenţie a acestui inspectorat este constant şi oamenii trebuie să se bucure, nu cum declară unii pe ici pe colo, preocupaţi de faptul că în Ialomiţa sunt prea puţini bani europeni puşi în operă. În Ialomiţa sunt bani europeni puşi în operă şi sunt lucrări care se şi finalizează. Spre deosebire de alţii care vorbesc despre o sumedenie de proiecte care se încep şi care nu se mai termină, spre disperarea ialomiţenilor”, a afirmat preşedintele CJ Ialomiţa. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...