Ialomita: Actiuni ale liberalilor in vederea demiterii presedintelui Camerei Deputatilor

Ialomita: Actiuni ale liberalilor in vederea demiterii presedintelui Camerei Deputatilor

Cristina Pocora, Deputat PNL
Cristina Pocora, Deputat PNL

Liberalii ialomiteni, alaturi de colegii din tara, au demarat, saptamana trecuta, mai multe actiuni de „riposta la prezenta, inca, in fruntea Camerei Deputatilor a Robertei Anastase”, de la strangeri de semnaturi de la cetateni, pana la pichetari ale sediului organizatiei judetene a Partidului Democrat Liberal (PDL).

„Consideram ca am ajuns la limita maxima a suportabilitatii. Nu mai putem accepta furtul ca in codru in Parlament (…). De aceea, deputatii PNL impreuna cu toate organizatiile au demarat aceste actiuni, petitia, dar si o scrisoare pe care noi, deputatii, o vom trimite tuturor cetatenilor, prin care sa explicam foarte clar ca nu putem accepta asa ceva in fruntea Camerei Deputatilor, ca nu putem accepta furtul, hotia, la toate nivelurile in tara noastra”, a declarat, joi, deputatul Cristina Pocora in cadrul unei conferinte de presa.

Pe langa petitia nationala in vederea strangerii de semnaturi atat direct la nivelul filialelor cat si online, liberalii vor picheta sediul PDL, continuand, de altfel si actiunile in Parlament de boicotare a sedintelor conduse de Roberta Anastase.

„De fiecare data cand ea va conduce sedinta, Grupul PNL se va retrage din sala, pentru ca nu putem fi de acord cu acest furt. Ba, mai mult, in aceasta saptamana a mai reusit sa faca un pas spre dictatura din Parlament, modificand regulamentul in asa fel incat deciziile in Biroul Permanent sa poata fi luate cu majoritatea celor prezenti, adica atunci cand PNL si PSD, care ar fi majoritari, nu participa, dumneaei cu independentii, sau tradatorii cum ii numesc eu pe cei de la UNPR, cu UDMR si minoritati sa poata decide pentru tot Parlamentul. Daca hotii isi pun superglue pe scaune si se agata cu disperare de putere, noi nu trebuie sa-i sustinem”, a mai spus Pocora.

Desi a admis ca semnaturile stranse de la cetateni nu vor avea efecte juridice, parlamentarul sustine ca acestea ar putea provoca acel „gest moral”, ca presedintele Camerei sa demisioneze.
„Fiecare semnatura inseamna sustinerea din partea cetatenilor care ne-au trimis pe noi in Parlament sa continuam aceste demersuri. (…) Procedural si strict tehnic, acest lucru nu are efecte juridice, insa, moral si ca un gest… Trebuie sa folosim toate parghiile pe care ni le da democratia. Astea sunt parghiile, pe astea le folosim. Roberta Anastase este pusa acolo in functia de presedinte de catre grupul ei parlamentar. Daca grupul ei parlamentar primeste semnalul ca cetatenii acestei tari nu sunt de acord sa mai vada un hot in fruntea Camerei Deputatilor, atunci PD-ul poate se va indura sa o schimbe pe doamna Anastase”, a adaugat deputatul liberal.

In context, Cristina Pocora a tinut sa precizeze faptul ca pichetarile pe care le vor face in fata sediului judetean al PDL sunt organizate pentru ca cei din conducerea locala sa transmita forurilor de conducere ale partidului mesajele si din teritoriu.

„Astea sunt ratiunile pentru care vom face actiuni si in fata sediului PD-L. Cred ca PDL, daca vrea sa isi spele fata, poate sa o schimbe”, a concluzionat Cristina Pocora.

Mihaela Leta

Leave a Reply

Your email address will not be published.