Ialomiţa – Acţiune în instanţă a CJ privind anularea unui Ordin al Ministerului Sănătăţii

Cele mai citite

Consiliul Judeţean (CJ) Ialomiţa a înaintat, joi, acţiune în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, prin care solicită anularea, în parte, a unui ordin al Ministerului Sănătăţii (MS) care priveşte aprobarea numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care Casele de Asigurări de Sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti.
Reprezentanţii CJ Ialomiţa susţin că acest Ordin„aduce o gravă atingere asigurării accesului echitabil al locuitorilor judeţului Ialomiţa la serviciile medicale spitaliceşti prin micşorarea numărului de paturi cu 136 de unităţi, de la 908 la 772 paturi pentru 2011“.
La sfârşitul lunii martie, CJ Ialomiţa a înaintat M.S. o plângere prealabilă, în care cerea revocarea în parte a Ordinului nr. 208/2011, în sensul ca numărul de paturi din unităţile sanitare publice la nivelul judeţului Ialomiţa să fie cel actual, de 908 şi nu 772 câte sunt menţionate în ordinul respectiv.
„Consiliul Judeţean Ialomiţa a invocat temeiuri legale, de bun simţ, reducerea în medie de la 3,15 paturi la mia de locuitori, la 2,68 paturi la mia de locuitori însemnând un afront la adresa cetăţenilor judeţului Ialomiţa, care au aceeaşi nevoie de tratament şi asistenţă medicală ca şi ceilalţi cetăţeni ai României, media de paturi la mia de locuitori fiind de 6,03 la nivelul ţării“, se arată într-un comunicat remis presei, joi, de CJ Ialomiţa.
CJ Ialomiţa a primit un răspuns din partea Direcţiei Juridice şi Contencios din cadrul Ministerului Sănătăţii dar care, în opinia reprezentanţilor Consiliului, „nu rezolvă în niciun fel problemele ridicate“.
„Suntem anunţaţi că Ordinul 208 nu poate fi modificat sau revocat de către organul emitent pe motive de nelegalitate sau inoportunitate deoarece a intrat în circuitul civil şi a produs efecte juridice, conform Legii 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare. În consecinţă, Ministerul Sănătăţii consideră ca neîntemeiată plângerea prealabilă formulată de Consiliul Judeţean Ialomiţa“, se mai arată în comunicat.
Considerând că acest răspuns „nu satisface aşteptările locuitorilor judeţului Ialomiţa“, Consiliul Judeţean Ialomiţa a introdus acţiune în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, prin care se solicită anularea în parte a respectivului Ordin. (Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img