Ialomita – 11 persoane cercetate pentru delapidare, înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii

Cele mai citite

Poliţiştii de investigare a fraudelor cercetează 11 persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 ani, pentru vânzările multiple ale unor suprafeţe de teren arabil.

În fapt, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 33, respectiv 35 ani, ambii domiciliaţi în municipiul Brăila, angajaţi ai unei societăţi comerciale din localitate au ridicat şi folosit în interes propriu, pe parcursul mai multor ani, suma de 102.000 lei de la această firmă. Suma reprezenta plăţi duble şi triple pentru aceeaşi suprafaţă de teren, inducând astfel în eroare societatea comercială şi mai multe persoane care intenţionau să vânda teren arabil.

Un colaborator al societăţii, în vârstă de 29 ani, din municipiul Slobozia, nu a respectat clauzele şi obiectul contractului, încasând un comision de la firma în cauză pentru tranzacţiile efectuate, deşi terenurile identificate de acesta erau vândute anterior, nefiind libere de sarcini şi având restricţii de transfer de proprietate.De asemenea, a indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să semneze de două ori împuterniciri şi procuri de vânzare ale unor terenuri agricole.

Tânărul de 29 ani a „instruit” alţi opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 ani, domiciliaţi în localităţile Slobozia, Andrăşeşti şi Căzăneşti pentru a racola persoane înaintate în vârstă, cu o slabă pregătire, din comunele de pe raza judeţului Ialomiţa pentru a le determina, sub diverse pretexte, să semneze de două sau mai multe ori împuterniciri şi procuri de vânzare ale unor terenuri arabile.

Cele 11 persoane sunt cercetate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  înşelăciune, delapidare, complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii sub diferite participaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie