Ialomita – 11 persoane cercetate pentru delapidare, înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii

Data:

Poliţiştii de investigare a fraudelor cercetează 11 persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 ani, pentru vânzările multiple ale unor suprafeţe de teren arabil.

În fapt, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 33, respectiv 35 ani, ambii domiciliaţi în municipiul Brăila, angajaţi ai unei societăţi comerciale din localitate au ridicat şi folosit în interes propriu, pe parcursul mai multor ani, suma de 102.000 lei de la această firmă. Suma reprezenta plăţi duble şi triple pentru aceeaşi suprafaţă de teren, inducând astfel în eroare societatea comercială şi mai multe persoane care intenţionau să vânda teren arabil.

Un colaborator al societăţii, în vârstă de 29 ani, din municipiul Slobozia, nu a respectat clauzele şi obiectul contractului, încasând un comision de la firma în cauză pentru tranzacţiile efectuate, deşi terenurile identificate de acesta erau vândute anterior, nefiind libere de sarcini şi având restricţii de transfer de proprietate.De asemenea, a indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să semneze de două ori împuterniciri şi procuri de vânzare ale unor terenuri agricole.

Tânărul de 29 ani a „instruit” alţi opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 ani, domiciliaţi în localităţile Slobozia, Andrăşeşti şi Căzăneşti pentru a racola persoane înaintate în vârstă, cu o slabă pregătire, din comunele de pe raza judeţului Ialomiţa pentru a le determina, sub diverse pretexte, să semneze de două sau mai multe ori împuterniciri şi procuri de vânzare ale unor terenuri arabile.

Cele 11 persoane sunt cercetate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  înşelăciune, delapidare, complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii sub diferite participaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...