Ialomita – „Ziua Portilor Deschise“, la 162 de ani de existenta a Jandarmeriei Romane

Cele mai citite

Jandarmeria ialomiteana si-a „deschis portile“, luni, in Piata Revolutiei din Slobozia, in parcul municipal Fetesti si pe platoul din fata Casei de Cultura a municipiului Urziceni, pentru a marca aniversarea a 162 de ani de la infiintarea Armei.
In cadrul acestor manifestari, la care au participat locuitori de toate varstele, au fost prezentate armamentul, tehnica si tinutele din dotarea jandarmilor, fiind distribuite si pliante cu imagini semnificative reprezentand misiunile Jandarmeriei, dar si cu atributiile acesteia.
La finalul manifestarii de la Slobozia au fost prezentate doua exercitii demonstrative, unul de arte martiale oferit de o grupa de copii antrenata de un subofiter jandarm, iar cel de-al doilea prezentat de jandarmii din cadrul subunitatii de interventie, care a executat o misiune specifica Jandarmeriei.
Un moment emotionant pentru jandarmi a fost cand un grup de copii de la o institutie de invatamant prescolar din Slobozia le-a oferit flori.
Activitatile de Ziua Jandarmeriei, care au inceput luni, vor continua si marti, 3 aprilie, cu un simpozion in cadrul caruia jandarmii vor evoca momente din activitatea lor, in partea a doua a evenimentului fiind programat un moment artistic cu ansamblul folcloric „Doina Baraganului“.
Potrivit inspectorului sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Ialomita, Nicolae Parepa, la eveniment vor participa, pe langa jandarmi si familiile acestora, numerosi reprezentanti ai societatii civile.
De asemenea, cu aceasta ocazie va fi prezentat si numarul 5 al Revistei Jandarmeriei Ialomitene, intr-un format nou. (Agerpres)

Ultimele articole

STOP mirosului din Slobozia și din Ciulnița

Sunt ani de când instituțiile abilitate nu se implică pentru a rezolva problema mirosului insuportabil provenit de la fabrica...

Banca de stat CEC Bank a inaugurat, la Slobozia, prima unitate dedicată exclusiv finanţării agriculturorilor

Banca de stat CEC Bank anunţă că a inaugurat, la Slobozia, prima unitate dedicată exclusiv acordării de finanţări agricultorilor,...

George Simion a anunțat miercuri că întreaga conducere a AUR Ialomița a “demisionat”

Președintele AUR, George Simion, a făcut anunțul miercuri, în contextul acuzațiilor de viol ale unei tinere de 17 ani...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ