I.S.U. ‘Barbu Ştirbei’ Călăraşi – 119 persoane salvate în 24 ore

I.S.U. ‘Barbu Ştirbei’ Călăraşi – 119 persoane salvate în 24 ore

Pompierii militari împreună cu echipajele S.A.J. au intervenit în ultimele 24 ore pentru acordarea de prim ajutor în 146 de cazuri, fiind transportate la unităţi spitaliceşti 119 persoane (31 copii, 6 gravide sau lăuze şi 109 persoane adulte cu diverse afecţiuni, fiind transportate către unităţi spitaliceşti 119 persoane).
Pompierii militari din cadrul I.S.U. ‘Barbu Ştirbei’ Călăraşi împreună cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă, au desfăşurat în perioada 13.02.2012 – 14.02.2012 (ora 05.00), 146 de misiuni, majoritatea pentru salvarea persoanelor, acordarea de prim ajutor medical şi transportarea de urgenţă la unităţile spitaliceşti în vedere a acordării de ajutor medical de specialitate.

Pompierii militari din cadrul I.S.U. ‘Barbu Ştirbei’ Călăraşi au intervenit la aceste misiuni de acordare prim ajutor şi salvări persoane cu 31 de pompieri, cu 8 autospeciale de intervenţie şi cu 3 ambulanţe SMURD.
La acest moment, potrivit situaţiei centralizate la nivelul judeţului Călăraşi, se înregistrează 19 localităţi izolate, din punct de vedere al căilor de comunicaţie rutieră şi feroviară, iar în spaţiile încălzite amenajate şi puse la dispoziţie de reprezentanţii autorităţilor locale mai sunt 15 persoane, iar 30 de persoane sunt adăpostite în unităţi hoteliere, doar trei persoane rămânând în autovehiculele personale (din proprie voinţă).
Din punctul de vedere al drumurilor, o autostradă (Autostrada Soarelui), 3 drumuri naţionale sunt încă închise traficului rutier. Au fost redate circulaţiei în jurul orei 09.00, 4 drumuri naţionale: DN 21 (Călăraşi – Slobozia), DN 4 (Olteniţa – Bucureşti), DN 31 (Călăraşi – Olteniţa), DN 3B (Călăraşi – Feteşti).
Trebuie menţionat că şi la această oră se lucrează intens pentru deblocarea celor mai multe căi de comunicaţie rutieră, utilajele de deszăpezire lucrând la foc continuu în acest sens.
În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, la nivelul judeţului, la această oră nu se mai înregistrează localităţi afectate, parţial sau total.
Traficul feroviar este perturbat pe 2 linii de cale ferată, iar din punct de vedere al traficului fluvial, nu se navighează, două porturi (Călăraşi şi Olteniţa) fiind închise.

Leave a Reply

Your email address will not be published.