Proiectat de arhitectul Ernest Doneaud şi deschis în august 1930 în centrul Capitalei, pe bulevardul Brătianu colţ cu strada Franklin, pe locul unei clădiri de birouri, Hotelul Lido avea 119 camere şi aparţinea doctorului Constantin Angelescu Monteoru, fost ministru al învăţământului şi primul ambasador al României la Washington. Graţie studiilor făcute la Paris, Doneaud a reuşit să proiecteze “hotelul hotelurilor”, cu elemente Art Deco, unde au avut loc unele dintre cele mai elegante evenimente ale perioadei interbelice.






Ceea ce îl distingea de alte hoteluri en vogue din Capitală era o inovaţie absolută: bazinul cu valuri artificiale. Iar faptul că inaugurarea a fost făcută în timpul verii a transformat Lido în locul cel mai frecventat de bucureşteni pe timpul sezonului estival.
De altfel, şi numele Lido indică ideea de bazin de înot în aer liber. Numele de „lido“ îşi are rădăcinile în Italia, şi vine de la staţiunea Lido di Venezia, situată pe o plaja din zona Lagunei Veneţiei, unde au început moda băilor de soare, undeva prin secolul al XIX-lea.
Sursa text: https://okmagazine.ro/lifestyle/s-a-redeschis-hotelul-lido-cum-arata-in-anii-30-529265.html