Hotărârea de majorare a taxelor şi impozitelor locale la Ploieşti, suspendată de judecători

Cele mai citite

O organizaţie non-guvernamentală din Ploieşti, Asociaţia Alianţa pentru Drepturile Omului din România, a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii Consiliului Local Ploieşti prin care se aprobă majorarea cu 16 la sută a taxelor şi impozitelor locale.

Preşedintele Asociaţiei, Eugen Cristescu, a declarat corespondentului Mediafax că ONG-ul pe care îl conduce a intentat, în luna aprilie a acestui an, două procese, unul prin care cere suspendarea hotărârii Consiliului Local Ploieşti prin care se majorează taxele şi impozitele locale şi altul prin care solicită anularea acestui act administrativ.

Cristescu a explicat că motivul invocat pentru suspendarea şi anularea acestui act administrativ îl constituie faptul că autorităţile locale nu au supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre înainte ca acesta să fie adoptat de Consiliul Local.

Iulian-Badescu„Am atacat în contencios administrativ acest act pornind de la faptul că în acest mandat nu se respectă deloc Legea transparenţei decizionale în administraţia publică. Noi am cerut dezbatere publică pe acest proiect, însă nu a fost organizată o astfel de dzbatere“, a spus Cristescu.

Tribunalul Prahova, pe rolul căruia se află atât procesul pentru suspendarea hotărârii privind majorarea taxelor şi impozitelor locale, cât şi cel pentru anularea acestui act administrativ, a dispus suspendarea hotărârii, însă decizia nu este definitivă.

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a afirmat joi, 27 iunie, într-o conferinţă de presă, că decizia instanţei care a suspendat acest act „se bate cap în cap cu legea“ şi că autorităţile locale au făcut apel la această decizie, Bădescu arătându-se „absolut sigur“ că Primăria va câştiga procesul. Primarul oraşului a susţinut că încasarea taxelor şi impozitelor nu se suspendă la Ploieşti, dar că, în schimb, au fost suspendate executările silite asupra celor care au datorii către bugetul local.

Ultimele articole

Prahova – Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap cere liberarea provizorie de sub control judiciar

Fosta preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia...

Olt – CSS Corabia, sancţionată de FRF!

Comisia de Disciplina a FRF a sancţionat-o pe câştigătoarea Cupei Hagi Danone, CSS Corabia, cu pierderea prin forfait a jocurilor cu Oţelul...

Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, Ion Miloşioiu, suspendat în prezent din funcţie, deferit justiţiei

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a judecătorului Ion Miloşioiu, preşedinte al...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ