Horațiu Potra, șeful mercenarilor lui Călin Georgescu, a scăpat de arestul preventiv

Data:

Horațiu Potra, șeful mercenarilor lui Călin Georgescu, a scăpat de arestul preventiv, după ce Judecătoria Ploiești a respins marți, 10 decembrie, propunerea procurorilor.

Potra a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, dar decizia luată de Judecătoria Ploiești nu este definitivă și este așteptată motivarea instanței. Bărbatul rămâne sub supraveghere strictă, dar va avea mai multă libertate de mișcare comparativ cu o detenție preventivă.

Horațiu Potra, un fost luptător în Legiunea Străină și șef al unei grupări de mercenari activă în Congo, este implicat într-un scandal complex care include acuzații de deținere ilegală de arme, trafic de influență și posibile legături cu campania electorală a lui Călin Georgescu.

Potra este cunoscut ca fiind liderul gărzilor de corp ale lui Georgescu, un candidat controversat la președinție. Ancheta urmărește să stabilească dacă arsenalul găsit în mașina lui Potra avea legătură cu posibile acțiuni de intimidare în București. În locuința lui Potra, anchetatorii au găsit 2,2 milioane de dolari cash, o sumă nejustificată, ceea ce ridică suspiciuni de spălare de bani și alte activități ilegale. Armele descoperite în mașina lui și a complicilor săi includ pistoale, săbii, macete și materiale pirotehnice.

Fost luptător în Legiunea Străină, acesta și-a câștigat notorietatea pentru activitățile sale de mercenariat și acuzațiile de trafic de droguri. În plan politic, a candidat recent la primăria din Mediaș, unde a pierdut la o diferență mică de voturi.

Judecătoria Ploiești va publica motivarea deciziei, oferind detalii despre motivele pentru care s-a optat pentru control judiciar în locul arestului preventiv. Procurorii pot contesta această decizie la instanțele superioare, ceea ce ar putea duce la modificarea situației lui Potra.

Acest caz adaugă presiune asupra lui Călin Georgescu și a echipei sale, mai ales în contextul anularii primului tur al alegerilor prezidențiale. Faptele scoase la lumină sugerează o rețea complexă de interese politice și economice care ar putea avea implicații majore pentru scena politică și juridică din România.

    Share articol:

    Citiți și:

    Disclaimer

    „Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
    Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

    Citește și:
    SEMNAL

    Podul de la Nehoiu, vechi de 93 de ani, va fi dărâmat. Pericol pentru circulație.

    Podul de la intrarea în orașul Nehoiu, județul Buzău,...

    Piedone închide cinci fabrici de pâine din București

    Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit nereguli...

    Candidatul la primărie care și-a incendiat casa și a înscenat un atac armat pentru voturi

    Dănuț Resvanță, fost candidat UNPR la primăria comunei Tiha-Bârgăului...

    Membrii BEC, amenințați după invalidarea candidaturii lui Călin Georgescu

    Membrii Biroului Electoral Central au fost amenințați pe rețelele...