Hidrologii au emis un anunț cu privire la posibilitatea depășirii cotelor de atenție pe râurile din 15 județe, până la miezul nopții

Cele mai citite

Conform anunțului făcut vineri de către hidrologi, există posibilitatea ca nivelurile de apă să depășească cotele de atenție pe râurile din 15 județe până la miezul nopții.

Potrivit specialiștilor de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, începând de astăzi, 26 mai, ora 13:00, va fi în vigoare un Cod Galben, care va fi valabil până la ora 24:00.

”Astfel, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, vor fi afectate bazinele hidrografice: Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Ialomiţa, Buzău şi râurile din Dobrogea, unde sunt posibile depăşiri aler cotelor de atenţie. Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, pe unele râuri din judeţele: Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Constanţa şi Tulcea”, anunţă hidrologii, într-un comunicat de presă.

Conform informațiilor furnizate, există posibilitatea ca fenomenele periculoase să se producă cu o probabilitate și intensitate mai mare în intervalul de timp cuprins între 26 mai 2023, ora 16:00, și 26 mai 2023, ora 22:00, în județele Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Angajată a DGASPC Sector 4, acuzată că a intermediat adopţia unui copil pentru 10.000 de euro

Vișinel Bălan, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a dezvăluit informații despre o angajată...

Alte articole din aceasta categorie