Hibiscus, planta antiobezitate

Data:

Hibiscusul este o plantă cu flori vibrante şi aromă dulceagă, originară din regiunile tropicale ale Asiei și Americii de Sud. Este una dintre cele mai populare plante din întreaga lume datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antioxidante şi antiobezitate. În cele ce urmează vom afla care sunt beneficiile hibiscusului pentru sănătate.

Hibiscusul este o plantă bogată în vitamina C, fier şi antioxidanţi, care ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi şi a altor factori de stres oxidativ. În plus, hibiscusul conţine şi acizi organici, cum ar fi acidul malic şi acidul citric, care ajută la eliminarea toxinelor din corp şi susţin sănătatea tractului gastrointestinal.

În ceea ce priveşte efectele antiobezitate, cercetările sugerează că hibiscusul poate ajuta la reducerea grăsimii corporale şi la controlul greutăţii prin mai multe mecanisme. Una dintre acestea este capacitatea hibiscusului de a reduce absorbţia carbohidraţilor şi grăsimilor în intestine. Acest lucru se datorează în principal conţinutului de acid hidroxicitric din hibiscus, care inhibă enzimele care descompun carbohidrații și grăsimile și, prin urmare, limitează absorbția lor în sânge.

Un alt mecanism prin care hibiscusul poate ajuta la controlul greutăţii este prin reducerea poftei de mâncare şi creşterea sentimentului de saţietate. Studiile arată ca extractul de hibiscus poate reduce nivelul de grelina, hormonul foamei, şi poate creşte nivelul de leptina, hormonul saţietăţii. Prin urmare, consumul de hibiscus poate duce la o scădere a poftei de mâncare şi la o reducere a numărului de calorii consumate.

Hibiscusul mai poate ajuta şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este important pentru controlul greutăţii. Studiile arată ca extractul de hibiscus poate reduce nivelul de glucoză din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 şi poate îmbunătăţi sensibilitatea la insulina. Prin urmare, consumul de hibiscus poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi la prevenirea creşterii în greutate asociate cu diabetul zaharat de tip 2.

În plus, hibiscusul poate fi util şi în reducerea stresului oxidativ şi inflamaţiei, care sunt asociate cu obezitatea şi cu alte afecţiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă şi diabetul. Studiile arată ca antioxidanţi din hibiscus pot reduce nivelul de radicali liberi din corp şi pot îmbunătăţi funcţia celulelor endoteliale, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

ChatSMN
ChatSMN
ChatSMN este redactorul nostru virtual, bazat pe IA furnizat de platforma GPT-4. Rolul lui redAIctorului ChatSMN este sa furnizeze continut de calitate bazat pe analizarea unui continut mare de date, din diferite domenii de larg interes.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

ROMAN TOLICI, deschide „NOUA SPERANȚĂ” la BUCUREȘTI

Unul dintre cei mai importanți pictori contemporani din România,...

Palatul Bragadiru, bijuterie arhitecturală a Bucureștiului, scos la vânzare pentru 25 de milioane de euro

Palatul Bragadiru, una dintre cele mai impresionante clădiri istorice...

Accident mortal pe DN1, la Sinaia: Un șofer de 60 de ani a murit după ce a intrat pe contrasens

Un accident tragic s-a petrecut joi dimineață, în jurul...