Haos în sistemul de sănătate: Platforma cardurilor de sănătate, nefuncțională de două săptămâni

Data:

Sistemul informatic folosit pentru înregistrarea cardurilor de sănătate, emiterea trimiterilor și eliberarea rețetelor este nefuncțional de două săptămâni, cauzând mari probleme medicilor de familie și pacienților. Motivul? Lucrări de mentenanță la un sistem vechi de peste 20 de ani, care a dus la blocaje și timpi mari de așteptare.

Ce măsuri au fost luate?
În această perioadă, autoritățile au suspendat temporar două reguli esențiale pentru funcționarea sistemului:

  • Validarea serviciilor medicale nu mai trebuie făcută în termen de 72 de ore.
  • Cardul de sănătate nu este necesar pentru semnarea serviciilor medicale acordate.

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a dat asigurări că pacienții nu vor rămâne fără servicii medicale în această perioadă. „Avem, în continuare, această disfuncționalitate, dar pacienții vor primi îngrijirile necesare”, a declarat aceasta.

Probleme grave pentru medici și pacienți
Medicii de familie sunt printre cei mai afectați de această situație, fiind nevoiți să găsească soluții alternative pentru a înregistra consultațiile și tratamentele pacienților. În lipsa unui sistem funcțional, întârzierea procesării datelor medicale riscă să afecteze întregul lanț de furnizare a serviciilor de sănătate.

Autoritățile nu au oferit încă un termen clar pentru remedierea completă a problemelor, ceea ce alimentează nemulțumirile din sistemul medical.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Podul de la Nehoiu, vechi de 93 de ani, va fi dărâmat. Pericol pentru circulație.

Podul de la intrarea în orașul Nehoiu, județul Buzău,...

Piedone închide cinci fabrici de pâine din București

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit nereguli...

Candidatul la primărie care și-a incendiat casa și a înscenat un atac armat pentru voturi

Dănuț Resvanță, fost candidat UNPR la primăria comunei Tiha-Bârgăului...

Membrii BEC, amenințați după invalidarea candidaturii lui Călin Georgescu

Membrii Biroului Electoral Central au fost amenințați pe rețelele...