Hackerii ucraineni i-au făcut o „bucurie” lui Putin de ziua lui, paralizând temporar difuziunea online și anumite servicii interne ale companiei. Telefonia și internetul companiei au fost afectate grav.

Data:

Compania rusă de media de stat VGTRK a fost ținta unui atac cibernetic de proporții mari pe 7 octombrie 2024, chiar de ziua președintelui Vladimir Putin. Potrivit Kremlinului, atacul a afectat infrastructura digitală a VGTRK, care gestionează posturile principale de televiziune și radio din Rusia. În timpul atacului, fluxurile live ale companiei au afișat un mesaj de eroare care indica faptul că serverele nu erau disponibile pentru a gestiona solicitările.

Surse guvernamentale ucrainene, citate de Reuters, susțin că atacul a fost orchestrat de hackeri ucraineni ca o formă de “felicitare” pentru aniversarea lui Putin. Hackerii ar fi șters datele de pe serverele VGTRK, inclusiv copiile de rezervă, paralizând temporar difuziunea online și anumite servicii interne ale companiei. De asemenea, telefonia și internetul companiei au fost afectate grav.

Atacul cibernetic a fost descris de oficialii ruși ca parte a unui „război hibrid” împotriva țării, în care mass-media rusă a devenit o țintă pentru atacurile „Occidentului colectiv”. Ministerul rus de Externe a reacționat prin purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova, care a calificat atacul drept o nouă fază a acestui război cibernetic.

Această acțiune subliniază tensiunile cibernetice în cadrul conflictului ruso-ucrainean, care s-au intensificat semnificativ în ultimii ani .

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL